Izraelska vojska objavila snimak hamasovca koji se hvali kako ubija Jevreje

"Mama, tvoj sin je heroj", rekao je "hamasovac", a na snimku se čuje kako ga roditelji hvale

8593 pregleda 2 komentar(a)
Audio snimak pustio je ministar Koen na sjednici Savjeta bezbjednosti u UN, Foto: Reuters
Audio snimak pustio je ministar Koen na sjednici Savjeta bezbjednosti u UN, Foto: Reuters

Izraelska vojska je objavila audio snimak ekstremiste Hamasa, učesnika masakra na jugu Izraela 7.oktobra, na kojem se čuje kako se hvali roditeljima što ubija Jevreje.

On uzbuđenim glasom kaže da je u Mefalsimu, kibucu kraj granice pojasa Gaze i da je sam ubio deset Jevreja.

"Gledajte koliko sam ih ubio svojim sopstvenim rukama! Vaš sin je ubio Jevreje", rekao je, sudeći po prevodu na engleski. "Mama, tvoj sin je heroj", zaključio je "hamasovac".

Na snimku se čuje kako ga roditelji hvale. Ispostavilo se da mu je ime Muhamed jer ga je otac tako oslovio.

Muhamed je rekao da zove porodicu telefonom Jevrejke koju je upravo ubio i da će im se dalje javljati porukama na aplikaciji WhatsApp.

"Želim da sam sa tobom", rekla je njegova majka.

Taj audio snimak pustio je ministar spoljnih poslova Izraela Eli Koen sinoć na sjednici Savjeta bezbjednosti u UN.

Dan ranije je stranim i izraelskim novinarima prikazan 43 minuta dug snimak scena ubistava , mučenja i masakriranja tokom napada Hamasa.

Snimci su prikupljeni sa mobilnih telefona, bezbjednosnih i kamera na kontrolnim tablama, tjelesnim kamerama napadača, sa društvenih mreža, videa hamasovaca, žrtava i spasilaca.

Više od 1.000 civila je tada ubijeno i najmanje 224 oteto. U izraelskom osvetničkom bombardovanju pojasa Gaze do sada je ubijeno gotovo 5.800 Palestinaca.

Vlada Izraela je odlučila da pokaže novinarima dio prikupljene dokumentacije kako bi spriječila ono što je vojni portparol okarakterisao kao „fenomen poricanja holokausta koji se dešava u realnom vremenu“, jer su se pojavile sumnje u svijetu o nekim od najužasnijih zločina Hamasa, naveli su izraelski mediji.

Bonus video: