Tajni agenti koji čuvaju Bajdenovu unuku otvorili vatru zbog provalnika

U američkoj prijestonici je ove godine značajno porastao broj krađa automobila. Zabilježeno je više od 750 krađa pod prijetnjom oružjem i u prisustvu vlasnika, dok je bilo više od 6.000 prijava o ukradenim vozilima

17470 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Agenti Tajne službe koji čuvaju unuku predsjednika SAD Džoa Bajdena otvorili su vatru kada su tri osobe pokušale da provale u neoznačeno službeno vozilo u prijestonici Vašingtonu, prenijela je agencija Asošijeted pres pozivajući se na zvaničnika službe za sprovođenje zakona.

Agenti koji čuvaju Naomi Bajden bili su sa njom u četvrti Džordžtaun u nedjelju veče kada su vidjeli kako tri osobe lome prozor parkiranog i praznog terenskog vozila tajne službe, rekao je zvaničnik koji je o istrazi za AP govorio pod uslovom da ostane anominam.

Jedan od agenata je otvorio vatru, ali niko nije pogođen, saopšteno je iz Tajne službe. Tri osobe pobjegle su u crvenom automobilu, a iz Tajne službe je saopšteno da je od gradske policije zatraženo da sprovede istragu.

U američkoj prijestonici je ove godine značajno porastao broj krađa automobila. Zabilježeno je više od 750 krađa pod prijetnjom oružjem i u prisustvu vlasnika, dok je bilo više od 6.000 prijava o ukradenim vozilima. Naoružani napadači su prošlog mjeseca, blizu Kapitola, oteli automobil kongresmenu iz Teksasa Henriju Kueljaru koji nije povrijeđen u napadu.

U Vašingtonu je ove godine porasla i stopa nasilnog kriminala, više od 40 odsto u odnosnu na 2022. U februaru, članica Predstavničkog doma iz Minesote Endži Kreg napadnuta je u svojoj stambenoj zgradi. Zadobila je lakše povrede.

Bonus video: