Oslobođeni izraelski talac tvrdi da u zatočeništvu nije dobio obećane ljekove

Sedamdesetogodišnji Har boluje između ostalog i od dijabetesa i hipertenzije, zbog čega su mu bili potrebni ljekovi, navodi Forum porodica talaca i nestalih

5990 pregleda 7 komentar(a)
Har i Fernadno Marman ponovo sa svojim porodicama, Foto: Printscreen YouTube
Har i Fernadno Marman ponovo sa svojim porodicama, Foto: Printscreen YouTube

Rođaka taoca kojeg je Izrael oslobodio ove nedelje iz Pojasa Gaze, izjavila je danas da on tokom boravka u zatočeništvu nije dobio ljekove, koji je trebalo da mu budu omogućeni na osnovu dogovora kojem su posredovali Katar i Francuska, po kojem su bolesni taoci trebalo da budu snabdijeveni ljekovima, u zamjenu za veću pomoć Palestincima.

Majan Sigal-Koren je izjavila da oslobođeni partner njene majke Luis Har nije dobio slušni aparat, naočare i medikamente koji su mu poslati.

Sedamdesetogodišnji Har boluje između ostalog i od dijabetesa i hipertenzije, zbog čega su mu bili potrebni ljekovi, navodi Forum porodica talaca i nestalih.

Sigal-Koren je rekla da činjenica da Har nije uzimao ljekove pogoršala stanje zatočenika, uključujući psihološke teškoće i nedostatak slobode.

Zvaničnici izraelske bolnice su rekli da su Har i Fernadno Marman, koji su oslobođeni u ponedeljak, u dobrom stanju.

Na osnovu dogovora kojem su posredovali Katar i Francuska bilo je predviđeno da se isporuče tromjeseče zalihe ljekova za 45 talaca. Katar je objavio početkom ovog mjeseca da su ljekovi stigli u Gazu, ali nije bilo potvrde da su zaista isporučeni taocima.

Bonus video: