Podrška Trampu na najnižem nivou od inauguracije

Tramp međutim tvrdi da je ima jaču podršku nego ikada. On je na društvenoj mreži Tviter objavio da je "Trampova baza veća i jača nego ikada prije (uprkos lažnim anketama lažnih vijesti)"
61 pregleda 1 komentar(a)
Donald Tramp, Foto: Reuters
Donald Tramp, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.08.2017. 12:31h

Podrška predsjedniku SAD Donaldu Trampu slabi čak i među njegovim najprivrženijim pistalicama, i na najnižem je nivou od inauguracije, pokazala je nova anketa, prenijeli su danas američki mediji.

Oko 75 odsto ispitanika u SAD navelo je da ne može da vjeruje u veći dio onoga što čuju iz Bijele kuće, navodi Si-En-En (CNN).

Tramp međutim tvrdi da je ima jaču podršku nego ikada. Tramp je juče na društvenoj mreži Tviter objavio da je "Trampova baza veća i jača nego ikada prije (uprkos lažnim anketama lažnih vijesti)".

List Njujork tajms iznio je prethodno da više republikanaca razmatra kandidaturu 2020, među kojima i potpredsjednik Majk Pens.

Prema istraživanju koje je sprovela kompanija za istraživanje javnog mnjenja SSRS, Trampova "snažna podrška" među republikancima opala je sa 73 odsto u februaru, nakon što je preuzeo dužnost predsjednika SAD, na sadašnjih 59 odsto.

Ukupno Trampov rad odobrava 38 odsto ispitanika, dok 56 odsto ne odobrava, ali je anketa pokazala da se smanjuje jezgro Trampovih sljedbenika. Od ukupnog broja ispitanika na početku mandata Trampa je snažno odobravalo 33 odsto, a sada je njih 24 odsto. S druge strane, procenat onih koji ga snažno ne odobravaju je porastao s 43 na 47 odsto.

Za sada nije poznato da ći će Tramp ući u trku za drugi predsjednički mandat, ali je njegovih prvih šest mjeseci na mjestu predsjednika obilejženo nizom istraga i turbulencijama u Kongresu.

Bonus video: