Južnokorejski tanker prevrnuo se kod Japana, sedmoro poginulih, dvoje nestalih

Na brodu se nalazilo 11 članova posade od kojih je devetoro pronađeno. Jedan član posade za kojeg je potvrđeno da je živ bio je iz Indonezije, dok obalska straža još traga za još dvojicom

6206 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

U nesreći koja se desila jutros u moru kod Japana kada se južnokorejski tanker prevrnuo poginulo je sedmoro ljudi, dvoje se vode kao nestali, a jedan član posade je spašen.

Japanska obalska straža saopštila je da je dobila poziv za pomoć iz tankera koji je počeo da se naginje usljed nevremena kod japanskog ostrva Honšu na oko 1.000 kilometara od Tokija.

Kada je obalska straža stigla na mjesto nesreće brod se bio potpuno prevrnuo, a na snimcima japanske državne televizije NHK vidi se olupina broda kako leži naopako.

Na brodu se nalazilo 11 članova posade od kojih je devetoro pronađeno. Jedan član posade za kojeg je potvrđeno da je živ bio je iz Indonezije, dok obalska straža još traga za još dvojicom. Stanje još jedne pronađene osobe za sad je nepoznato.

Televizija NHK javila je da su u posadi bili državljani Kine, Južne Koreje i Indonezije dok je kapetan broda bio Južnokorejanac. Brod je plovio iz japanske luke Himeđi ka Ulsanu u Južnoj Koreji.

Tanker je prevozio 980 tona akrilne kiseline, bezbojne tečnosti oštrog mirisa koja se koristi u proizvodnji pleksi stakla. Zvaničnici kažu da nije primjećeno nikakvo curenje, a proučavaju se mjere zaštite životne sredine koje bi mogle biti primjenjene u slučaju da ipak dođe do curenja.

Bonus video: