Trampovi advokati pokušavaju da blokiraju film "Šegrt"

Odgovarajući na prozivke, producenti filma su kazali da je u pitanju "fer i uravnotežen portret bivšeg predsjednika"

4532 pregleda 0 komentar(a)
Donald Tramp, Foto: Reuters
Donald Tramp, Foto: Reuters

Advokati Donalda Trampa pokušavaju da blokiraju objavljivanje filma "Šegrt" u Sjedinjenim Državama, nakon što je ovo ostvarenje, koje prikazuje bivšeg američkog predsjednika kako siluje svoju prvu suprugu, šokiralo publiku na svjetskoj premijeri na Kanskom filmskom festivalu, prenosi "Guardian".

Iz Trampovog tabora su ranije ove sedmice kazali da će pokrenuti pravne akcije protiv filma Alija Abasija, a portparol Stiven Čong obećao je "da će se pozabaviti očigledno lažnim tvrdnjama ovih lažnih filmskih stvaralaca".

"Ovo smeće je čista fikcija koja senzacionalizuje laži koje su dugo razotkrivane. Ovaj 'film' je čista zlonamjerna kleveta, ne bi trebalo da ugleda svjetlost dana, a čak ne zaslužuje ni mjesto u korpi sa jeftinim DVD-evima na popustu u prodavnici koja se uskoro zatvara. Pripada vatri u kontejneru", kazao je Čong za "Variety" u ponedjeljak.

Den Snajder, bivši vlasnik NFL tima Vašington Komanders i milijarder, Trampov poštovalac koji je podržao ovaj film, kazao je da će takođe unajmiti advokate kako bi blokirao distribuciju u SAD. Snajder je investirao u "Šegrta" vjerujući da će prikazati Trampa u pozitivnom svjetlu, a nakon što je vidio sirovu verziju filma navodno je bio bijesan.

Odgovarajući na prozivke, producenti filma su kazali da je u pitanju "fer i uravnotežen portret bivšeg predsjednika". "Želimo da svi vide film i onda procijene", poručili su producenti.

Tokom prikazivanja filma u kojem Sebastijan Sten igra Trampa, a koji počinje obavještenjem da su događaji u filmu izmišljeni, publika je bila šokirana scenama u kojima Tramp ide na liposukciju, operaciju smanjenja skalpa i siluje svoju prvu suprugu Ivanu.

Scena silovanja bazirana je na događaju koji se navodno zbio 1989, a koji je opisan u u parničnom postupku prilikom razvoda Ivane i Donalda 1990. U svom iskazu, Ivana Tramp je opisala napad za koji je rekla da se dogodio ubrzo nakon što je njen tadašnji suprug imao operaciju smanjenja skalpa. Ona je prvobitno opisala to što se desilo kao silovanje, ali je kasnije povukla tu tvrdnju.

Bonus video: