SAD: Policajci prebili nenaoružanog čovjeka

Snimak je objavila policija i dio je interne istrage koja je dovela do suspenzije četvorice službenika, izjavio je šef policije Ramon Batista
83 pregleda 8 komentar(a)
SAD policija prebijanje, Foto: Screenshot (Youtube)
SAD policija prebijanje, Foto: Screenshot (Youtube)
Ažurirano: 07.06.2018. 08:15h

Četiri policajca iz američke savezne države Arizone suspendovani su zbog brutalnog napada na nenaoružanog muškarca, javljaju američki mediji.

U utorak je objavljen snimak bezbjednosne kamere koja prikazuje kako četiri policajca u Arizoni prebijaju Roberta Džonsona (33). Video prikazuje kako jedan policajac izlazi iz lifta na četvrti sprat zgrade, a zatim se pojavljuje Džonson, koji razgovara preko mobilnog telefona.

Tri minuta kasnije četiri policajca okružuju Džonsona, grabe ga i počinju udarati šakama i nogama dok ne padne na zemlju. Kasnije mu stavljaju lisice i jedan policajac ga gura kroz vrata lifta. Objavljen je i snimak koji prikazuje kako su ga doveli u zatvor.

"Na prvi pogled ovo izgleda kao greška"

Snimak je objavila policija i dio je interne istrage koja je dovela do suspenzije četvorice službenika, izjavio je šef policije Ramon Batista za NBC News. Iako je do napada došlo 23. maja, Batista je doznao tek nedjelju dana kasnije, piše hrvatski Indeks.

"Ovo ni na koji način ne predstavlja posao koji se svaki dan obavlja. Oni su ljudska bića i sigurno na prvi pogled ovo izgleda kao greška, ne izgleda ispravno. Moj posao je da obavim istragu i nađem odgovore za ovo", rekao je Batista.

Džonson za vrijeme napada nije bio pod istragom, ali bio je u zgradi u trenutku kada je njegov prijatelj navodno pokušao ući u stan svoje bivše djevojke, izjavila je policija. Na objavljenom snimku nema zvuka, a policajci su tvrdili da se Džonson s njima "svađao i odbio poslušati naredbu da sjedne". Vidi se i drugi muškarac koji sjedi na zemlji.

Džonsonov advokat Bendžamin Tejlor izjavio je da je njegov klijent sarađivao s policajcima i bio je smiren prije napada.

Bonus video: