Putin: NATO nema saveznike, nego vazale

Putin je, takođe u intervju sa Stounom, rekao da je predložio bivšem predsjedniku SAD Bilu Klintonu da bi Rusija mogla da uđe u NATO
7 komentar(a)
Vladimir Putin, Foto: Reuters
Vladimir Putin, Foto: Reuters
Ažurirano: 03.06.2017. 16:20h

NATO je politički instrument SAD, koji nema saveznike, već samo vazale, rekao je predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin u intervjuu sa američkim filmskim rediteljem Oliverom Stounom, kao dio njegovog projekta pod nazivom „Putinovi intervjui”, prenosi Tanjug.

„Jednom kada zemlja postane članica NATO-a, teško je odoljeti pritisku SAD, velikoj zemlji i lideru NATO. Odjednom, oružani sistemi se mogu postavljati u zemlji članici - sistem protiv balističkih raketa, nove vojne baze, a po potrebi i novi ofanzivni sistemi”, rekao je Putin.

Putin je, takođe u intervju sa Stounom, rekao da je predložio bivšem predsjedniku SAD Bilu Klintonu da bi Rusija mogla da uđe u NATO.

„Sjećam se jednog od posljednjih sastanaka sa Bilom Klintonom, kada je došao u Moskvu. Tokom sastanka rekao sam da bi trebalo da razmotrimo opciju da Rusija uđe u NATO, na šta je on odgovorio `Što da ne'?”, rekao je Putin, prenosi TAS S.

„Putinovi intervjui” je specijal koji će biti emitovan na američkoj TV mreži „Šoutajm” četiri večeri zaredom, počevši od 12. juna, objašnjava američki sajt „Politiko”.

U ekskluzivnom klipu, koji je „Politiko” dobio na uvid, Putin je pričao tome kako je NATO „samo instrument spoljne politike SAD”.

On kaže da Rusija na to mora da odgovori „kontramjerama”.

„Moramo da uperimo naše raketne sisteme ka postrojenjima koja nam prijete”, rekao je Putin, a prenosi „Politiko”.

Bonus video: