RUSKI BIZNISMEN JE BIO BLIZAK SA MENADŽEROM TRAMPOVE KAMPANJE

Njujork tajms o miješanju Rusije u izbore u SAD: Deripaska hoće da svjedoči i želi imunitet

Ponuda Deripaske došla je usred povećanog interesovanja za njegovu vezu sa Manafortom, jednim od nekoliko Trampovih saradnika koji su se našli pod istragom FBI zbog moguće saradnje sa Rusima tokom kampanje
51 pregleda 1 komentar(a)
Oleg Deripaska, Foto: Reuters
Oleg Deripaska, Foto: Reuters
05.02.2019. 08:30h

Ruski biznismen Oleg Deripaska ponudio se da svjedoči pred Odborom senata koji istražuje rusko miješanje u prošlogodišnje predsjedničke izbore u SAD.

On je bio blizak sa bivšim menadžerom kampanje američkog predsjednika Donalda Trampa, Polom Manafortom, ali su poslanici su odbili njegove uslove.

Prema pisanju američkog Njujork tajmsa, Deripaska, inače blizak ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu, ponudio je saradnju u zamjenu za imunitet, ali je njegova ponuda odbijena jer je Odbor brinulo to da bi taj dogovor iskomplikovao saveznu istragu, prenosi Rojters. 

Ponuda Deripaske došla je usred povećanog interesovanja za njegovu vezu sa Manafortom, jednim od nekoliko Trampovih saradnika koji su se našli pod istragom FBI zbog moguće saradnje sa Rusima tokom kampanje. 

Prema pisanju lista, Manafort i Deripaska su prije desetak godina radili, dok je Manafort savjetovao ukrajinske političare koje podržava Moskva, ali su im se odnosi kasnije pogoršali i rezultirali parnicom. 

Deripaskini predstavnici u SAD nisu bili dostupni za komentar, a Manafort je negirao bilo kakvu vezu sa Rusijom i predao dokumente koje mu je Odbor Senata tražio.