Slika sve govori: Ogromno klizište zatrpalo čuveni put u Kaliforniji

Više od milion tona kamenja i blata se survalo niz padinu u oblasti Mad Krik, i sada pokriva barem 500 metara puta Highway 1, a nadležni nemaju predstavu kada bi mogao biti otvoren
0 komentar(a)
Kalifornija klizište, Foto: Beta/AP
Kalifornija klizište, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 24.05.2017. 11:51h

Ogromno klizište koje je otišlo u Pacifički okean je posljednje u nizu prirodnih nepogoda koje je pogodili Kalifoniju nakon jedne od najvlažnijih zima u posljednjih nekoliko decenija.

Rekordna šteta od preko milijarde dolara nastala usljed vremenskih neprilika je sada još uvećana jer se Kalifonija oslanja puno na turizam i čuveni put niz obalu koji je sada pokriven stijenama i blatom.

Više od milion tona kamenja i blata se survalo niz padinu u oblasti Mad Krik, i sada pokriva barem 500 metara puta Highway 1, a nadležni nemaju predstavu kada bi mogao biti otvoren.

Ta oblast je i dalje jako nestabilna i geolozi i inžinjeri još ne mogu da odu tamo da bi dali upute kako da se riješi problem. Radi se o najvećem klizištu u poznatoj istoriji Kalifornije, kazala je Suzana Kruz, portparolka Odjeljenja za saobraćaj Kalifornije.

Ovako kišovita i snjegovita zima dolazi nakon pet godina suše, ali je uzrokovala brojne poplave i klizišta, te ubrzala eroziju obale.

Bonus video: