"Flin neće dostaviti dokumenta u istrazi o Rusiji"

Pravni stručnjaci rekli su da Flin vjerovatno neće predati lična dokumenta bez garantovanja imuniteta pošto bi se time odrekao nekih ustavom zagarantovanih prava
0 komentar(a)
Majkl Flin, Foto: Reuters
Majkl Flin, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.05.2017. 14:42h

Bivši savjetnik za nacionalnu bezbjednost Bijele kuće Majkl Flin pozvaće se na Peti amandman, koji štiti pojedince da sami sebi nanesu pravnu štetu, kada obavijesti senatski odbor da neće dostaviti dokumente koja su od njega tražena u okviru istrage o Rusiji, rekao je danas upućeni izvor.

Senatski odbor za obavještajna pitanja zvanično je prije manje od dvije nedjelje tražio od Flina dokumenta radi istrage o miješanju Rusije u američke izbore.

Pravni stručnjaci rekli su da Flin vjerovatno neće predati lična dokumenta bez garantovanja imuniteta pošto bi se time odrekao nekih ustavom zagarantovanih prava.

Savjetnik predsjednika Donalda Trampa, koji je smijenjen u februaru pošto potpredsjednika Majka Pensa nije obavijestio o sadržaju razgovora s ruskim ambasadorom, ranije je tražio imunitet od "nepravičnog gonjenja" kako bi sarađivao sa senatskim odborom.

Bonus video: