Tramp: Žrtva sam najvećeg lova na vještice u istoriji SAD

"Nijedan političar u istoriji nije ovako nepravedno tretiran", ocijenio je Tramp o sebi
2 komentar(a)
Donald Tramp, Foto: Reuters
Donald Tramp, Foto: Reuters
Ažurirano: 18.05.2017. 15:18h

Američki predsjednik Donald Tramp ocijenio je danas da je on žrtva "najvećeg lova na vještice" u istoriji SAD.

Dan poslije imenovanje specijalnog savjetnika za nadzor istrage navodne povezanosti Rusije i Trampove predsjedničke kampanje, predsjednik je na Twitteru napisao da je "to najveći lov na vještice prema jednom političaru u američkoj istoriji".

Ministarstvo pravde SAD imenovalo je u srijedu bivšeg direktora Federalnog istražnog biroa (FBI) Roberta Milera za specijalnog savjetnika radi nadzora istrage navodne povezanosti Rusije i Trampove predsjedničke kampanje.

Tramp je u svojim već uobičajenim jutarnjim porukama na Twitteru optužio i predizborni tim Hilari Klinton i bivšeg predsjednika Baraka Obamu za "nezakonite radnje", navodeći da protiv njih nikad nije imenovan specijalni tužilac.

"Nijedan političar u istoriji nije ovako nepravedno tretiran", ocijenio je Tramp o sebi.

Sve su glasniji pozivi Demokrata da se neko izvan Ministarstva pravde uključi u istragu povezanosti Rusije i novog američkog predsjednika.

Miler je bio direktora FBI od 2001. godine, a penzionisao se 2013, te ga je na tom mjestu naslijedio Džejms Komi koga je Tramp smijenio prošle nedjelje, vjerovatno jer je vodio istragu njegovih vezama s Rusijom.

Bonus video: