Ruski avion naletio na turbulencije, povrijeđeno 27 osoba: "Bio sam bačen na plafon..."

Jedan ruski diplomata koji nije želio da bude predstavljen imenom, rekao je da je 15 osoba zadržano u bolnici, ali da niko nema povrede opasne po život. Prema spisku koji je izdala ambasada, izuzev troje Tajanđana, svi povrijeđeni su ruski državljani starosti od oko godinu dana do 69 godina
0 komentar(a)
Avion, Aeroflot, Foto: Shutterstock
Avion, Aeroflot, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 01.05.2017. 15:31h

Dvadesetsedam ljudi je povrijeđeno, a nekoliko su zadobili prelome, kada je avion ruske aviokompanije Aeroflot Boing 777-300 na putu iz Moskve za Bangkok naletio na jake vazdušne turbulencije.

Ruska ambasada u Bangkoku saopštila je da je let SU270 danas naletio na vazdušni džep na prilazu aerodromu Subarnabumi u Bangkoku, i da povrijeđene osobe nisu bile vezane pojasevima.

Jedan ruski diplomata koji nije želio da bude predstavljen imenom, rekao je da je 15 osoba zadržano u bolnici, ali da niko nema povrede opasne po život. Prema spisku koji je izdala ambasada, izuzev troje Tajanđana, svi povrijeđeni su ruski državljani starosti od oko godinu dana do 69 godina.

Ruski zvaničnici rekli su da je nekoliko putnika imalo slomljene kosti i da je troje moralo da bude operisano.

Jedan putnik je opisujući događaj rekao da je bio bačen na plafon, i da je pokušavao da se zadrži dok se avion tresao i nije htio da stane.

Turbulencija se dogodila po vedrom vremenu, što znači da posada nije mogla da unaprijed da upozori putnike, navela je aviokompanija.

Bonus video: