Asad: Tramp je marioneta američkih korporacija, vojske i obavještajnih službi

"Tramp nema svoju politiku već izvšava odluke obavještajnih agencija, Pentagona, velikih proizvođača oružja, naftnih kompanija i finansijskih institucija", kazao je sirijski predsjednik
3 komentar(a)
Donald Tramp, Bašar al Asad, Foto: Reuters
Donald Tramp, Bašar al Asad, Foto: Reuters
Ažurirano: 28.04.2017. 10:24h

Američki predsjednik Donald Tramp nije istinski nezavisan političar, već marioneta američkih korporacija, vojske i obavještajnih službi i služi njihovim interesima, istakao je sirijski predsjednik Bašar al Asad u intervjuu televiziji TeleSUR TV koja se emituje na teritoriji Latinske Amerike, a prenosi RT.

"Tramp nema svoju politiku već izvšava odluke obavještajnih agencija, Pentagona, velikih proizvođača oružja, naftnih kompanija i finansijskih institucija". Kao što smo vidjeli prethodnih sedmica, potpuno je promijenio retoriku i predstavio sebe kao dio "duboke američke države ili "dubokog američkog režima", kazao je Asad.

On se osvrnuo na činjenicu da je Tramp došao na vlast na političkoj platformi koja se bazirala na otklanjanju od intervencionističke politike bivšeg predsjednika SAD Baraka Obame, ali je ubrzo zaboravio na svoja obećanja i naredio raketni napad na sirijsku vojnu bazu zbog navodnog napada hemijskim oružjem na provinciju Idlib.

Sirijski predsjednik je kazao i da je besmisleno govoriti o vanjskoj politici američkog predsjednika, već da Tramp radi na osnovu onoga što mu diktiraju američka vojska i poslovne kompanije.

Dodao je i da to nije ništa novo u američkoj politici, i da se to dešava decenijama unazad.

"Ono što karakteriše američke političare je da lažu na dnevnoj bazi. Zato ne bi trebali da vjerujemo Pentagonu i drugim američkim institucijama zato što govore ono što služi njihovoj politici, a ne ono što je tačno i šta se stvarno dešava na terenu", kazao je Asad.

Bonus video: