Sjevernokorejski zvaničnik: Pravi problem je Donald Tramp, a ne mi

Predsjednik SAD Donald Tramp je sinoć Sjevernoj Koreji uputio novo upozorenje, nazvavši je "problemom" za koji će se "pobrinuti". Tramp je to rekao pošto je odgovorio na pitanje o odluci vojske SAD da svoju najveću bombu baci na uporište Islamske države u Avganistanu
2 komentar(a)
Sjeverna Koreja, Foto: Rojters
Sjeverna Koreja, Foto: Rojters
Ažurirano: 14.04.2017. 07:31h

Zamjenik ministra spoljnih poslova Sjeverne Koreje Hang Song Rjol izjavio je danas da američki predsjednik Donald Tramp pravi problem između dvije zemlje, a ne Pjongjang.

On je u intervjuu za agenciju AP ocjenio da su poruke Donalda Trampa problematične, kao i učešće SAD u vojnim vježbama u Južnom kineskom moru i slanje njihovog nosača aviona u taj region.

"Tramp uvjek provocira svojim agresivnim riječima", kazao je sjevernokorejski zvaničnik.

Predsjednik SAD Donald Tramp je sinoć Sjevernoj Koreji uputio novo upozorenje, nazvavši je "problemom" za koji će se "pobrinuti".

Tramp je to rekao pošto je odgovorio na pitanje o odluci vojske SAD da svoju najveću bombu baci na uporište Islamske države u Avganistanu.

Na pitanje da li je bacanje te bombe i poruka Sjevernoj Koreji koja nastavlja razvoj nuklearnog i drugog oružja, Tramp je rekao da je "Sjeverna Koreja problem, a o tom problemu ćemo se pobrinuti".

Mada Tramp hoće da Kina pomogne da se Sjeverna Koreja stavi pod kontrolu, on je posljednjih nekoliko nedjelja pokazao spremnost da se tim pozabavi i sam.

Tramp i predsjednik Kine Si Đinping su prošle nedjelje na sastanku na Floridi razgovarali o Sjevernoj Koreji.

Bonus video: