Islamska država: Imame u Austriji i Njemačkoj zakoljite, dignite u vazduh, pregazite kolima

"Čak iako su muslimani nema zaštite za njih, jer su napustili jedinu pravu vjeru. Oni su okrenuli leđa vjeri i podržavaju integraciju nevjernika"
4 komentar(a)
Islamska država, Foto: Beta
Islamska država, Foto: Beta
Ažurirano: 11.03.2017. 10:57h

Takozvana Islamska država pozvala je, u novom izdanju onlajn magazina "Rumia", na ubistvo imama i islamskih vjerskih predstavnika u Austriji i Njemačkoj, prenose austrijski mediji.

"Ubijte ih sve i njima slične time što bi ih zaklali, digli u vazduh, pregazili kolima ili eliminisali na neki drugi način", zahtijeva se u magazinu.

Prema mediju Islamske države su imami u Austriji imami nevjernika i "mudraci zla".

"Čak iako su muslimani nema zaštite za njih, jer su napustili jedinu pravu vjeru. Oni su okrenuli leđa vjeri i podržavaju integraciju nevjernika", dodaje se u pozivu.

Takođe su objavljena i imena pojedinih austrijskih muslimana, imama, koji su očigledno trn u oku simpatizerima Islamske države.

Poručuje se da je njihovo ubijanje važnije od ubistva "krstaša".

Služba za zaštitu ustavnosti i borbu protiv kriminala (BVT) ovu prijetnju smatra veoma ozbiljno.

"Vidimo da se odgovarajući pozivi već duže vrijeme šire prije svega preko socijalnih medija. Preduzeli smo odgovarajuće mjere i prijetnje individualno ocjenjujemo", rekao je portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Karl Hajnc Grundbek.

Islamska vjerska zajednica u Austriji veoma ozbiljno shvata prijetnje, a njen predsjednik Ibrahim Olgun najavljuje da će stupiti u kontakt sa bezbjednosnim vlastima u cilju zaštite svojih članova.

"Islamska država ne zastupa islam i nema nikakve veze sa našom vjerom. Ko ubije čovjeka ubija čitavo čovječanstvo", poručuje on.

Bonus video: