Objavljen novi snimak iz pećine na Tajlandu: Dječaci s osmijehom poručili da su dobro

Spasioci još uvijek pokušavaju da pronađu najbolji način za spašavanje mladih fudbalera i njihovog trenera
4 komentar(a)
dječaci, Tajland, Foto: Screenshot
dječaci, Tajland, Foto: Screenshot
Ažurirano: 04.07.2018. 11:23h

U novom videu koji je objavljen na internetu dvanaest mladih fudbalera i njihov trener, koji su jedanaest dana zarobljeni u pećini na Tajlandu, uz osmijeh kažu da su dobro.

Video koji je objavljen na Facebook stranici tajlandske mornarice SEAL prikazuje dječake umotane u ćebad sa folijom za grijanje kako se predstavljaju i govore kako su "dobrog zdravlja".

Druga dva videa koja su objavljena na Facebook stranici Kraljevske tajlandske mornarice pokazuju ronioce kako liječe manje povrede, dječake koji se smiju i dječake koji spavaju. Spasioci još uvijek pokušavaju da pronađu najbolji način za spašavanje mladih fudbalera i njihovog trenera. Dvanaest dječaka od 11 do 16 godina i njihov 25-godišnji trener posjetili su pećinu nakon treninga prošle subote. Nakon obilne kiše porastao je nivo vode unutar pećine koji im je blokirao izlaz. Pronađeni su devet dana nakon što su nestali, no njihovo izvlačenje otežano je konstantanim rastom nivoa vode i nanošenjem blata. Ukoliko se bude čekalo da se vode povuče u pećini će ostati četiri mjeseca ili će morati da nauče roniti.

Bonus video: