Ubijen polubrat Kim Džong Una, otrovale ga dvije žene

Kineski i južnokorejski mediji, pozivajući se na anonimne izvore, javili su ranije da je Kim Džong Nam ubijen u ponedjeljak ujutru. Rojtersu je u malezijskoj policiji rečeno da je on umro na putu od aerodroma u Kuala Lumpuru do bolnice
52 pregleda 6 komentar(a)
Kim Džong Un, Foto: Reuters
Kim Džong Un, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.02.2017. 19:01h

Polubrat sjevernokorejskog lidera Kim Džong Una ubijen je u Maleziji, potvrdila je malezijska policija.

Agencija navodi da i malezijska policija sumnja da Sjeverna Koreja stoji iza ovog ubistva, kao i da je izvor iz vlade Malezije naveo da policija vrši istragu kako bi „pronašla počinioce”.

Navodi se da je Kim Džong Nam, prenosi Tanjug, stariji polubrat sjevernokorejskog vođe, bio poznat po tome što je značajan dio života proveo van zemlje i javno govorio protiv dinastičke kontrole nad Sjevernom Korejom koju sprovodi njegova porodica.

Kineski i južnokorejski mediji, pozivajući se na anonimne izvore, javili su ranije da je Kim Džong Nam ubijen u ponedjeljak ujutru. Rojtersu je u malezijskoj policiji rečeno da je on umro na putu od aerodroma u Kuala Lumpuru do bolnice.

Uzrok smrti nije poznat, ali kako su ranije prenijeli kineski mediji, Kim Džong Nam je ubijen u ponedjeljak, dok kineska kablovska televizijska mreža prenosi da su ga na aerodromu u Kuala Lumpuru otrovale dvije žene, za koje se sumnja da su sjevernokorejski agenti.

Bonus video: