Rusija, Turska i Iran u ponedjeljak o Siriji

"Konačno imamo papir koji su svi dogovorili", kazao je Džafari, ali i dodao da će ofanziva sirijske vlade biti nastavljena u oblasti Vadi Barada sjeverozapadno od Damaska dok Damask ne obezbijedi snabdijevanje vodom"
0 komentar(a)
Sirija, bombardovanje, Foto: Reuters
Sirija, bombardovanje, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.02.2017. 13:29h

Rusija, Turska i Iran će u ponedjeljak u Astani raspravljati o primjeni primirja u Siriji, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Kazahstana.

Nakon mirovnih pregovora o Siriji održanih 24. januara u Astani, glavni pregovarač sirijske vlade Bašar Džafari izjavio da su pregovori bili uspješni i da sirijska vlada podržava završno saopštenje Irana, Turske i Rusije.

"Konačno imamo papir koji su svi dogovorili", kazao je Džafari, ali i dodao da će ofanziva sirijske vlade biti nastavljena u oblasti Vadi Barada sjeverozapadno od Damaska dok Damask ne obezbijedi snabdijevanje vodom.

Pregovarač sirijske opozicije nakon mirovnih predgovora o Siriji u Astani Muhamed Aluš optužio je vlasti u Damasku i Iran za nedostatak napretka na pregovorima u kazahstanskoj prijestonici čiji je cilj bio jačanje prekida vatre.

"Nije bilo primjetnog napretka u pregovorima zbog nepopustljiosti Irana i režima" u Damasku, rekao je Aluš za AFP.

Bonus video: