Uznemirujući video: Dječak preklinje da ga odvedu u bolnicu, a ljudi ga snimaju

Ovaj slučaj je ponovo pokrenuo kontroverzno pitanje zbog čega stanovnici Indije rijetko priskaču u pomoć žrtvama saobraćajnih nesreća kojih se u toj zemlji dogodi čak pola miliona godišnje
8 komentar(a)
Povrijeđen dječak, Indija, Foto: Screenshot (YouTube)
Povrijeđen dječak, Indija, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 02.02.2017. 13:18h

Video-snimak na kome se vidi dječak koga je udario autobus kako ljude koji su se okupili da ga snimaju mobilnim telefonima preklinje da ga odvedu u bolnicu, izazvao je šok u Indiji, javljaju danas lokalni mediji, prenosi Bi Bi Si (BBC).

Anvar Ali (17) umro je ubrzo od gubitka krvi, a doktori kažu da bi sigurno preživio da su ga doveli ranije.

U Kopalu u indijskoj državi Karnataka, Ali je biciklom naletio na autobus i odmah se oko njega okupila gomila posmatrača koji su izvadili mobilne telefone i počeli da ga snimaju, odbijajući da mu pomognu.

Ovaj slučaj je ponovo pokrenuo kontroverzno pitanje zbog čega stanovnici Indije rijetko priskaču u pomoć žrtvama saobraćajnih nesreća kojih se u toj zemlji dogodi čak pola miliona godišnje.

Neki aktivisti tvrde da nije u pitanju nedostatak empatije, već strah od policije, za koju tvrde da često optuži pomagača, i strah od bolničkih troškova koji bi im mogli biti naplaćeni ukoliko dovedu povrijeđenog u bolnicu, a ima i zabrinutosti građana da će kao svjedoci udesa izgubiti previše vremena na sudovima.

Bonus video: