"ZABRINUTI I ZBUNJENI"

UNHCR: 20.000 izbjeglica pred vratima SAD

Oko 20.000 izbjeglica u „neizvjesnoj situaciji” trebalo je da bude naseljeno u SAD tokom 120 dana koliko će važiti suspenzija koja je uredbom stupila na snagu u petak, saopštio je UNHCR, prenosi Rojters
0 komentar(a)
anti tramp protest, Foto: Reuters
anti tramp protest, Foto: Reuters
Ažurirano: 07.02.2019. 03:19h

UNHCR izrazio je zabrinutost zbog odluke američkog predsjednika Donalda Trampa da obustavi ulazak izbjeglica u SAD, saopštivši da je samo ove nedjelje 800 ljudi, za koje je bilo planirano da im Amerika postane novi dom, spriječeno da uđe u tu zemlju.

Oko 20.000 izbjeglica u „neizvjesnoj situaciji” trebalo je da bude naseljeno u SAD tokom 120 dana koliko će važiti suspenzija koja je uredbom stupila na snagu u petak, saopštio je UNHCR, prenosi Rojters.

„Izbjeglice su zabrinute, zbunjene i srca su im slomljena zbog ove suspenzije u procesu koji se ionako odužio”, navodi se u saopštenju.

Visoki komesarijat UN za izbjeglice izražava nadu da će oni koje su SAD prihvatile da nasele na svojoj teritoriji, nakon strogog procesa bezbjednosne kontrole, i koji dolaze s namjerom da ponovo izgrade svoje živote u bezbjednosti i dostojanstvu, moći da to učine što je prije moguće.