Ministar spoljnih poslova Palestine uložio žalbu zbog odugovlačenja u istrazi nad Izraelom

Malki je Bensudi prenio svoje razočarenje sa inicijalnom istragom sprovedenom od strane tužioca o situaciji u Palestini, i pozvao Bensudu da ubrza proces započinjanja istrage kako bi se ostvarila pravda za palestinske žrtve izraelskih zločina
52 pregleda 0 komentar(a)
Palestina, Foto: Shutterstock
Palestina, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 06.12.2018. 12:24h

Ministar spoljnih poslova Rijad Malki se žalio u srijedu tužiteljki Međunarodnog krivičnog suda u Hagu (MKK), Fatou Bensudi, zbog odugovlačenja u započinjanju istrage izraelskih ratnih zločina nad palestinskim narodom, saopšteno je iz ambasade Palestine u Podgorici.

Malki je Bensudi prenio svoje razočarenje sa inicijalnom istragom sprovedenom od strane tužioca o situaciji u Palestini, i pozvao Bensudu da ubrza proces započinjanja istrage kako bi se ostvarila pravda za palestinske žrtve izraelskih zločina.

“Bilo kakvo odlaganje istrage je odlaganje pravde i daje okupatorskoj strani osjećaj nekažnjivosti i dodatno vrijeme za svakodnevno činjenje zločina”, kazao je Malki Bensudi u toku sastanka na marginama 17. sjednice Skupštine zemalja članica MKK-a, koja je započela u Hagu u srijedu, i trajaće do 12. decembra.

Na istoj sjednici, Vrhovni tužilac Palestine Ahmad Barak je u srijedu izabran u Savjetodavni komitet za nominovanje sudija Međunarodnog krivičnog suda (MKK).

Bonus video: