Tramp: Nijeto da otkaže posjetu ako Meksiko neća da plati zid

Tramp je podsjetio i da trgovinski deficit SAD sa Meksikom iznosi 60 milijardi dolara, prenio je Rojters.
1 komentar(a)
Donald Tramp, Foto: Reuters
Donald Tramp, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.01.2017. 16:03h

Američki predsjednik Donald Tramp poručio je meksičkom kolegi Enrikeu Penji Nijetu da bi trebalo da otkaže predstojeću posjetu Vašingtonu ukoliko Meksiko odbija da plati izgradnju zida duž granice dvije zemlje.

"Ukoliko Meksiko nije spreman da plati za prijeko potreban zid, onda bi bilo bolje da se otkaže predstojeći sastanak", naveo je Tramp na svom nalogu na Tviteru.

Podsjetio je i da trgovinski deficit SAD sa Meksikom iznosi 60 milijardi dolara, prenio je Rojters.

Nijeto je prethodno poručio da Meksiko neće platiti pogranični zid Donalda Trampa.

Meksički predsjednik je to izjavio pošto je Tramp potpisao direktivu za izgradnju zida na granici sa Meksikom. Planirano je da zid bude dugačak 3.200 kilometara.

Nijeto nije komentarisao spekulacije da, poslije Trampove odluke, razmatra mogućnost otkazivanja planirane posjete Vašingtonu sljedeće nedjelje.

Tramp je juče u Ministarstvu unutrašnje bezbjednosti rekao da njegove akcije u vezi sa imigracijom pokazuju da SAD ponovo uspostavljaju kontrolu na svojim granicama.

Tramp je naveo da će njegova administracija raditi zajedno sa Meksikom na povećanju bezbjednosti obje zemlje, i da će u vezi sa tim blisko sarađivati.

"Sačuvaćemo živote na obje strane granice", rekao je Tramp nakon potpisivanja direktive o podizanju zida na granici sa Meksikom.

Bonus video: