Novi problemi za Malezija erlajns - Vijesti.me
Problem oprema

Novi problemi za Malezija erlajns

Na veb sajtu www.flightradar24.com koji prikazuje uživo avio saobraćaj, mogao je da se vidi avion na letu MH192 kako kruži više puta iznad aerodroma u Kuala Lumpuru

Malezija erlajns
Malezija erlajns (Foto: Reuters)

Avion Malezija erlajnz sa 166 putnika i članova posade sletio bezbedno na aerodrom u Kuala Lumpuru, nakon što je morao da odustane od rute za Bangalor.

Od leta je odustao zbog problema sa opremom za slijetanje, saopštila je ta aviokompanija.

Kompanija je prethodno saopštila da je na avionu tipa "boing 737-800", sa 159 putnika i sedam članova posade, prilikom uzlijetanja došlo do kvara sa opremom za sletanje na desnoj strani i da će zbog toga avion morati da pokuša prinudno slijetanje, prenio je Rojters.

Na veb sajtu www.flightradar24.com koji prikazuje uživo avio saobraćaj, mogao je da se vidi avion na letu MH192 kako kruži više puta iznad aerodroma u Kuala Lumpuru da bi naposletku uspio da sleti.

Vatrogasne službe su, prema navodima iz aviokompanije, bile u pripravnosti.

Početkom marta, avion iste kompanije "Malezija erlajnz", sa 239 putnika i članova posade, nestao je tokom leta iz Kuala Lumpura ka Pekingu pod za sada nerazjašnjenim okolnostima, a potraga za njegovom, kako se pretpostavlja, olupinom i dalje traje u Indijskom okeanu.