Trampov savjetnik za Evropu i Rusiju pod bezbjednosnom istragom - Vijesti.me
poslat na takozvano administrativno odsustvo

Trampov savjetnik za Evropu i Rusiju pod bezbjednosnom istragom

Dva njegova prethodnika na tom položaju – Tim Morison i Fiona Hil – svjedočili su u istrazi o opozivu predsjednika Donalda Trampa

Tramp
Tramp (Foto: AP)

Savjetnik Bijele kuće za pitanja Evrope i Rusije, Endru Pik, poslat je na takozvano administrativno odsustvo, dok se ne sprovede bezbjednosna istraga.

Pik je u petak ispraćen iz kruga Bijele kuće, navodi jedan od dva neimenovana izvora upoznata s njegovim odlaskom, prenosi Euronews.

Savjet za nacionalnu bezbjednost, koji se bavi pitanjima spoljne politike u Bijeloj kući, saopštio je tim povodom da "neće diskutovati o kadrovskim stvarima".

Pik, bivši zamjenik pomoćnika državnog sekretara za Irak i Iran, na toj funkciji je od novembra, prenosi Tanjug.

Kako se navodi, dva njegova prethodnika na tom položaju – Tim Morison i Fiona Hil – svjedočili su u istrazi o opozivu predsjednika Donalda Trampa.

Prije nego što se pridružio Stejt departmentu, bio je stipendista Klements centra na nacionalnu bezbjednost na Univerzitetu u Teksasu.

Diplomirao je na Univerzitetu Prinston 2003. godine, odbranio master na Harvard Kenedi školi 2005. i stekao doktorat iz međunarodnih odnosa u "Džons Hopkins" školi naprednih međunarodnih studija.

Pik je bio obavještajni oficir američke vojske u Avganistanu, gdje je savjetovao sada penzionisanog generala Marinskog korpusa, Džona Alena.


Vidi sve komentare