Otašević odbio da da izjavu za RTCG: Pokušaj da se opere profesionalni obraz

Reakcije javnosti danas stižu na profesionalni propust Radio Televizije Crne Gore koja je juče objavila nepotpun snimak incidenta u Delti
5495 pregleda 13 komentar(a)
Otašević sinoć sa urednikom "Dana", Foto: Savo Prelević, Savo Prelević
Otašević sinoć sa urednikom "Dana", Foto: Savo Prelević, Savo Prelević
Ažurirano: 07.12.2019. 20:46h

Sinoćnje saslušanje u Osnovnom tužilaštvu u Podgorici, kao i objavljivanje kompletnog snimka ovonedjeljnog incidenta u tržnom centru Delta, otklonili su i posljednju dilemu ko je od aktera govorio istinu, a ko ne.

Napadnuti novinar "Dana" Vladimir Otašević saslušan u svojstvu oštećenog, samo je potvrdio ono što je ranije govorio i što se poklapa sa snimkom.

Službenik MUP-a, Mladen Mijatović ipak je priznao fizički kontakt, dok je viši tuzilac Miloš Šoškic koji je sve posmatrao sa strane potvrdio da nije reagovao jer nije bilo ni svađe ni fizičkog sukoba, što je demantovao snimak.

Reakcije javnosti danas stižu na profesionalni propust Radio Televizije Crne Gore koja je juče objavila nepotpun snimak incidenta u Delti, na osnovu kog je bilo moguće zakljuciti da nije bilo fizičkog kontakta Mijatovića i Otaševića.

Odgovornost Javnog servisa zbog ovog propusta zatražili su i članovi Savjeta RTCG-a Bojana Jokić i Milan Radović.

TVCG danas je od Vladimira Otaševića zatražila izjavu, što je on, kako je potvrdio Televiziji Vijesti , odbio.

"Neprofesionalno ponašanje kojim ste pokušali da zataškate istinu o napadu na vašeg kolegu daje mi za pravo da ne vjerujem da ćete sada postupiti drugačije. Sadašnji poziv doživljavam kao pokušaj da operete profesionalni obraz što bez javnog izvinjenja ne samo meni vec čitavoj crnogorskoj javnosti, kao i bez sankcionisanja odgovornih nije moguće. Javni servis bi trebalo da bude uzor svim medijima, a nažalost sada je najbolji primjer neprofesionalnog i neetičnog izvještavanja. Moj slučaj je evidentan primjer", odgovorio je Otašević.

Bonus video: