Miljanić je na lageru imao 12 tona sira: U rješavanje problema uključili se Golubović i Simović

Dok čeka otvaranje ugostiteljskih objekata i odobrenje kredita kod IRF-a za sanaciju krize, nada se i brzoj reakciji Vlade po pitanju otkupa viškova, jer sir dok stoji kalira, što takođe dovodi do gubitaka u poslovanju
10774 pregleda 7 komentar(a)
Ažurirano: 06.05.2020. 21:36h

"Sad je sve pod znakom pitanja"

Ovako je prije dvadeset dana Radivoje Miljanić, od čije prodaje sira zavisi dvadesetak porodica sa oko 2.000 koza u okolini Nikšića, opisao situaciju u kojoj se našao zbog krize izazvane koronavirusom. Na lageru je imao čak 12 tona sira koje nije imao kome da proda jer su njegovi glavni kupci, hoteli i restorani, zatvoreni. Nakon što je javnosti predstavio problem, da mu pomogne potrudio se predsjednik Privredne komore Vlastimir Golubović.

"Na način što je razgovarao sa svim trgovačkim sistemima, gdje su oni zajedno sa nama našli dobre modele da se prodaja pospješi, da bude intenzivnija, da se iskaže na svojim rafovima i to već daje rezultate", kaže Miljanić.

U rješavanje problema, saznaje Miljanić uključio se i ministar poljoprovrede Milutin Simović. Najvažnije je, dodaje, da prodaja sira ne zavisi samo od hotela i restorana, već da njihovi proizvodi budu zastupljeni u marketima i to po nižim cijenama i da tako ostane.

Povezani članci

18. April 2020.

Korona lagerovala 12 tona sira

"Mislim da će prodaja funkcionisati od danas drugačije. Da će naši građani Crne Gore i ljudi koji dolaze više kupovati domaće proizvode u radnjama i da će se taj balans napraviti. Takvo je očekivanje makar za ovu godinu, a nadamo se da će se i nastaviti", priča Miljanić.

Uspio je, kaže, da isplati mlijeko kooperantima za mart i dijelom za april. Iako mu se lager ne smanjuje, već zbog pojačane mlječnosti povećava, prodaja koja je ovih dana krenula, kaže, mogla bi već tokom ovog mjeseca donijeti stabilnost.

"Lager bi, trebalo da se zaustavi njegov rast u ovom mjesecu. Mislim da će prodaja uspjeti da ono što svakodnevno prerađujemo, količinski gledano, da će toliko da se prodaje", dodao je Miljanić.

Dok čeka otvaranje ugostiteljskih objekata i odobrenje kredita kod IRF-a za sanaciju krize, nada se i brzoj reakciji Vlade po pitanju otkupa viškova, jer sir dok stoji kalira, što takođe dovodi do gubitaka u poslovanju.

Bonus video: