Kongres DPS se pominjao iako nije bio tema, sazivaju se opštinski odbori

Jedina tačka dnevnog reda večerašnje sjednice Glavnog odbora DPS-a bila je aktuelna politička situacija

179081 pregleda 705 reakcija 136 komentar(a)
Đukanović danas ispred sjedišta DPS-a, Foto: Luka Zeković
Đukanović danas ispred sjedišta DPS-a, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 04.09.2020. 22:27h

Na sjednici Glavnog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) večeras nije dogovoren vanredni kongres partije, ali je ta tema pominjana u diskusijama visokih funkcionera partije.

Istaknuto je da se ubrzo moraju sazvati sjednice opštinskih odbora stranke, saznaju „Vijesti“.

Jedina tačka dnevnog reda večerašnje sjednice Glavnog odbora DPS-a bila je aktuelna politička situacija.

Sjednica Glavnog odbora DPS-a danas je počela poslije 17 sati u staroj zgradi Vlade. Glavni odbor DPS-a sastao se samo pet dana nakon izbora na kojima je prekinuta trodecenijska vlast DPS-a.

Televizija Vijesti ranije danas je, prema informacijama iz pouzdanih izvora, izvijestila da u DPS-u postoji odlučnost da se ništa od aktuelne situacije, kao i u budućnosti, ne prepusti slučaju, te da će i te kako nastojati da utiču na sve procese u društvu.

Tada je, prema kazivanju ovih izvora, objavljeno da će glavna vijest sa današnje sjednice vjerovatno biti zakazivanje vanrednog kongresa DPS-a, koji bi navodno trebalo da bude održan u narednih par mjeseci, te da se na njemu očekuju „ozbiljna restrukturiranja“. Kakva, o tome svi ćute, ali su se već pojavile spekulacije i o mogućem odlasku Mila Đukanovića sa čela stranke, za koje nije bilo moguće dobiti potvrdu.

Sjednici GO DPS-a, osim Đukanovića, prisustvovali su funkcioneri te stranke: Zoran Pažin, Milutin Simović, Mevludin Nuhodžić, Ivan Vuković, Aleksandra Vuković, Dragica Sekulić, Jevto Eraković, Petar Ivanović, Nikola Janović, Ljuiđ Škrelja, Nikola Divanović, Veselin Grbović, Predrag Sekulić, Slavoljub Stijepović...

Bonus video: