Glavni grad: Ugradnja video nadzora zakonita i opravdana

Iz Službe za zajedničke poslove Glavnog grada kažu da postavljanje video nadzora podržavaju i brojni građani, kao i da daju veliki novac za sanaciju uništenih parkova i igrališta

12886 pregleda 12 komentar(a)
Foto: PG Biro
Foto: PG Biro

Služba za zajedničke poslove Glavnog grada reagovala je na tvrdnje MANS-a, objavljene u jučerašnjim Vijestima u pola sedam na TV Vijesti, da je postavljanje kamera u parkovima i dječjim igralištima u Podgorici bilo nezakonito, što je konstatovala Agencija za zaštitu ličnih podataka.

Iz Službe u reagovanju kažu da je ugradnja video nadzora na tim lokacijama zakonski utemeljena i apsolutno opravdana. Kažu da ta Služba, po zakonu, ima dozvolu za obavljanje poslova zastite i, shodno tome, i apsolutno zakonsko pravo i obavezu da štiti imovinu Glavnog grada od uništavanja i krađe.

Dodatno informišu javnost da se sva ova igrališta i parkovi nalaze na zemljištu koje je u vlasnistvu Glavnog grada, kao i da je na svakoj od tih lokacija istaknuto obavještenje o video nadzoru, što je, kažu, dodatna potvrda da se zaštita vrši u skladu sa zakonom i bez narušavanja privatnosti bilo kog pojedinca. Kažu i da postavljanje video nadzora podržavaju i brojni građani, kao i da daju veliki novac za sanaciju uništenih parkova i igrališta.

Zaključuju da će uprkos, kako su rekli, politički motivisanim napadima MANS-a i medijskog koncerna Vijesti na Glavni grad - nastaviti da rade u najboljem interesu građana.

Bonus video: