Ponovo sude maloljetniku koji se tereti za izazivanje pomorske...

"Nema razloga o odlučnim činjenicama, ili su ti razlozi potpuno nejasni i u znatnoj mjeri protivrječni, što sve obrazloženje rješenja koja opravdavaju izricanje vaspitne ...... Detaljnije»

PRAVILA KOMENTARISANJA

Zabranjen je govor mržnje, vrijeđanje po nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi, vrijeđanje ličnosti korisnika i lica čije ime se pojavljuje na sadržajima portala kao i korišćenje vulgarnih riječi. Svako korišćenje portala suprotno gore navedenom kazniće se ukidanjem korisniku prava pristupa portalu kome će biti trajno ili privremeno zabranjen pristup. Svako ugrožavanje lične i porodične bezbjednosti korisnika portala kao i osoba čije se ime pominje u sadržajima portala, putem prijetnji ili na bilo koji drugi način, je nedozvoljeno i svako takvo ponašanje može biti procesuirano kod nadležnih organa..Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, predstavljanje u ime drugog pravnog ili fizičkog lica. Zabranjeno je pisati velikim slovima (Full Capslock).

Komentari i sadržaji koji se ne odnosi na teme portala biće obrisani bez obavještavanja, a korisnicima koji šalju takve komentare i sadržaje u više navrata biće zabranjen pristup portalu.Ukoliko korisnik smatra da je nepravedno kažnjen ima pravo da kontaktira administratora.

Komentara: 19

Muzica3456

04-11-2020 19:25h
Tipican primjer korumpiranog sudstva.Sudije mogu da rade sta hoce.Njima ne moze niko nista !Sudi se samo obicnim gradjanima,a oni koji nemaju vezu u tuzilastvu i sudstvu,ti bivaju osudjeni.To je nasa slika i prilika od drzave !

GotovoJe

04-11-2020 19:28h
Trajno povući sudiju. Takvi nam ne trebaju. Da je kažnjen odgovorni koji je dozvolio upravljanje, onda donekle i ok. A ovako, baš sramna presuda.

error500

04-11-2020 19:29h
Je li realno da će ponovo kod istog sudije ?

21

04-11-2020 19:31h
15godina idioti.. ili vi na 100godina

miki

04-11-2020 19:41h
Alo zamisli taj bezobrazluk podnijeti krivicnu prijavu protiv momka poginule.. mozda i mbankovni racuni imaju milione ali obraz ne vrijedi ni cent

User556

04-11-2020 20:01h
Samo ne razumijem zasto se Stanisic pravi lud a situacija je jasna..Tuzno..

Car Carevic

05-11-2020 07:44h
@User556
User556: trebalo bi da te malo opomene u saobracaju neka budala bez vozacke da se ti ne pravis lud vise. Sram vas bilo sve ovakve za komentare. Jedan zivot vrijedi 120 sati korisnog rada. Pi

NIKO99

04-11-2020 20:07h
Ovaj maloljetnik je prekršio veliki broj pravila i zakona. Njegova dozvola za voditelja čamca ne pokriva vožnju jahte i glisera. Budući da je vozio plovni objekat koji je imao veću manevarsku sposobnost od čamca u kojem su bili oštećeni i preminula, bio je u zakonskoj obavezi da on izbjegava sudar. Jahta kojom je upravljao je tipa glisera pa nije smio voziti velikom brzinom u području udaljenom 300 metara od obale. Osoba koja je ovome maloljetniku dozvolila da upravlja jahtom je u potpunosti odgovorna i mora da zakonski odgovara kao da je sama vozila i počinila sve ove gore navedene prekršaje. Dakle vlasnik jahte mora da ide na višegodišnju robiju. Maloljetniku se mora oduzeti svaka mogućnost da u budućnosti ikada više vozi bilo kakav plovni objekat, "Trajno Nesposoban za upravljanje plovnim objektima svih kategorija".

CrniPomorac

04-11-2020 21:40h
@NIKO99
Skoro sve što ste naveli nigdje ne piše u ni jednom zakonu,ta pravila koja sponinjete jednostavno ne postoje,dajte članove tih zakona i propisa.Odredba da je vozio objekst koji ima veću manevarsku sposobnost i da je dužan zbog toga da izbjegava ovoda drugoga jednostavno ne postoji u zakonu i sva pravila su sadržana u pravilima o izbjegavanja sudara na moru koji ne poznaje ovo što ste vi rekli u koliko griješim navedite koji je to član ovog pravila.

NIKO99

05-11-2020 06:09h
@CrniPomorac
Prijatelju moj, pravilo svih pravila na moru je da onaj ko može bolje da manevriše dužan je da izbjegava onoga ko ne može da manevriše. Čamac na vesla ne može da izbjegava gliser već gliser izbjegava čamac na vesla. Ovo svaki pomorac zna. Ako je gliser udario čamac sa lijeve strane onda je počinio još jedan saobraćajni prekršaj jer je bio dodatno u obavezi da izbjegava sudar. Čamac na vesla ne mora da bude obilježen i ne mora da ima signalizaciju kao što je bilo saopštenje suda. U noćnim uslovima dovoljno je da ima ručnu baterijsku lampu. Zakonom je propisano da plovni objekti koji se nalaze bliže od 300 metara od obale mogu razviti brzinu do 5 čvorova pogotovo u unutrašnjim vodama a pogotovo na mjestima na kojima postoji velika frkfencija saobraćaja ili veliki broj kupača.

StaroHercegovac

05-11-2020 09:04h
@CrniPomorac
Postovani Pomorac,
Crna Gora kao clanica Medjunarodne Pomorske Organizacije (IMO) duzna je da sve IMO preporuke i medjunarodne standarde usvoji i prilagodi svome zakonu. Te je prema tome zakon u Crnoj Gori potpuno isti kao i medjunarodni propisi.

Prema tome medjunarodna regulacija za izbjegavanje sudara na moru
(COLREG), Dio B - regulise kormilarenje tj. upravljanje plovilom i pravila plovidbe (eng. Steering and Sailing rules)
Pravilo 5 - osmatranje (eng. Look-out). Prema ovome pravilu svako plovilo tokom plovidbe mora odrzavati pravilno vizualno i slusno osmatranje prostora plovidbe.
Pravivo 6 - bezbjedna brzina (eng. Rules 6 - Safe speed)
Pravilo bezbjedne brzine kaze da se svako plovilo mora kretati bezbjednom brzinom kako bi u svakom trenutku moglo preuzeti pravinu i efektivnu akciju u cilju izbjegavanja sudara na moru.....
Nazalost iz ovoga slucaja se moze zakljuciti da se plovilo sa kojim je upravljalo maloljetno lice nije pridrzavalo dva osnovna medjunarodna pravila o izvjegavanju sudara na moru. Tj. plovilo nije vizualno i slusno osmatralo prostor plovidbe i nije se kretalo bezbjednom brzinom za to podrucje. Zelim da napomenem da su medjunarodna pravila dio Crnogorskoga zakona o plovidbi.

Miloš

04-11-2020 20:11h
Ako se mali i tata pojave ja ću robijati umesto njih

piano

04-11-2020 20:39h
Zatvorite sudiju

Jonica

04-11-2020 20:55h
Ovo je sramota crnogorskog pravosudja!Moramo drasticno mijenjati stvari

Obavezno

04-11-2020 21:04h
Kako to da ni novinari ni niko do danas nije saznao čiji je “ guzonjin” sin, jer je očigledno da mu je tatica neko mudo, i da je neko upro svim silama da se obesmisli ovo sudjenje kao što su se obesmislila i mnoga druga, počevši od one pogibije momka ( ronioca) kod svetog stefana. Davno to bijaše, a i tada su svi u budvi pričali da je Marović junior kriv za tu nesreću jer je njegov gliser bio prepoznatljiv u to doba. I do danas se “ traži”, N.N lice koje je izazvalo nesreću. Vjerovatno kao što i danas “ potražuju” juniora i taticu zbog milionskih afera. Ili slučaj “ Adrović” , pa dlakava ruka, pa Duško Jovanović, i mnoga druga (nazovi) sudjenja. Sramotno našta nam se svelo sudstvo, ako se dobro ne pročešljaju i procesuiraju pojedine sudije džaba smo krečili, a ni vlada neće biti dugotrajna. Narod očekuje promjene, jer je bio na ivici da počne preuzimati pravdu u svoje ruke! Zato “ u pamet se braćo crnogorci”, da vam nebi bio rok kao pasrerizovanom mlijeku! Ako ste se iz dogovarali daj te da se radi nešto, vrijeme curi a hobotnica je samo okrznuta, pipci su joj još i dugački i pokretni, da ne kažem opasni.Morat ćete u glavu što prije ako mislite dalje postojati. Neće odlazak Vesne Medenice puno promijeniti, sječa knezova je potrebna za ozdravljenje društva od ove više decenijske pošasti koja nas je pritisla!

olja

04-11-2020 21:33h
Dajte bre vise, bar pravedno ispitajte čija je jahta ko je dozvolu dao, kako se taj bahati, nevaspitani gilipter moćnog tatinog đzepa bahatio po moru, čijom je krivicom stradala nedužna mlada, lijepa Maja. Ta sutkinja ne zasuzuje ni kurirka da bude, a ne da ona ponovo sudi. Sramota za državu!

Car Carevic

05-11-2020 07:49h
@CrniPomorac
Nijesi ti nikakav CrniPomorac nego beton bez mozga. Sustina je da je neko maloljetan i bez vozacke uradio nesto sto je dovelo do smrtnog slucaja. I prestani da mlatis. Ocemo li zbog manevarskih sposobnosti vasih svi pod zemlju... Pi

Anonimni123123123

04-11-2020 23:01h
Ajmo Vijesti, sad su popustili malo , dajte istraživacko novinarstvo. šhto? kako? đe? čije? koja jahta? čija jahta? koja brzina? dajte cinjenice! ovo je ludilo što se desava i kao medij imate odgovornost da prenesete javnosti činjenično stanje, kako bi javnost bila informisana, o stanju u državi, kao i zakonu i sudskom sistemu Crne Gore.

cosmopolit

05-11-2020 07:29h
Hoće li sutkinja Momirka Tešić morati da vrati diplomu?
Učitavam komentare

Prijavi komentar

Odaberite razlog prijave komentara: