URA u petak o predlogu Fronta, Demokrate čekaju da se URA i DF usaglase

Joković ostao pri stavu da treba ići na izbor nove Vlade, Prava večeras raspravlja o predlogu DF-a, u Demosu će odluku donijeti u petak

21022 pregleda 38 komentar(a)
Vlada Crne Gore, Foto: Luka Zeković
Vlada Crne Gore, Foto: Luka Zeković

Nakon što su rekonstrukciju Vlade otpisali kao mogući model za izlaz iz višemjesečne krize vlasti, Demokratski front je kolegama iz vladajuće većine dao rok do petka u podne da jasno odgovore na pitanje - da li su za izbor nove Vlade, koja bi bila dogovorena u roku od mjesec.

Iz Građanskog pokreta URA kazali su za TV Vijesti da će odluku o predlogu DF-a donijeti na kolegijumu partije u petak ujutru.

Pošto su odbili njihov predlog za rekonstrukciju Vlade, iz Demokratske Crne Gore su potvrdili da čekaju da se DF i URA usaglase i predlože im model razrješenja, o kojem će se onda izjasniti. Ponavljaju da neće dozvoliti održavanje vanrednih parlametarnih izbora.

Lider SNP-a Vladimir Joković ostaje pri stavu da treba ići na izbor nove Vlade.

Iako je ranije ocijeino da bi rušenje Vlade ugrozilo program ekonomskih reformi "Evropa sad" i pozvao na vraćanje pregovorima o rekonstrukciji, lider Prave Crne Gore Marko Milačić je rekao za TV Vijesti da će ta partija odluku o predlogu DF-a donijeti na večerašnjoj sjednici Predsjedništva te partije.

Iz Demosa su najavili da će u petak odlučili da li će podržati predlog DF-a.

Premijer Zdravko Krivokapić ponovio je da je za njega prihvatljivo sve što odluči većina od 41 poslanika.

Bonus video: