Šaranović: Interesuje me šta o SPO kaže Novović, šta bilo koji drugi pojedinac tim povodom govori nisam opterećen

Gost emisije Načisto na Televiziji Vijesti bio je ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović

49193 pregleda 68 reakcija 41 komentar(a)
Šaranović, Foto: TV Vijesti
Šaranović, Foto: TV Vijesti
Ažurirano: 14.12.2023. 21:54h
Završeno
21:54h

"Rješavanje statusa 14. generacije pitomaca sa Policijske akademije u Danilovgradu bio je jedan od naših glavnih prioriteta u prethodnih šest sedmica. MUP je uradio sve što je u njegovoj moći da što prije njih 49 krenu sa radom u Upravi policije....", rekao je Šaranović.

21:37h

Šaranović je rekao da direktor Uprave policije "neće biti proizvod međustranačkih dogovora".

"Biraće se isključivo u skladu sa zakonom", kazao je Šaranović.

21:28h

Ministar unutrašnjih poslova je rekao da se nada da je Milović "vrlo svjestan ozbiljnosti poruka koje je iznio i svojih namjera u parlamentu".

"Ako je on to kazao u odnosu na Šukovića to je nešto što je njegova lična ocjena".

21:24h

Šaranović je rekao da kada je u pitanju Specijalno policijsko odjeljenje jedini ko je mjerodavan da ocjeni njih pa i rad Šukovića je Vladimir Novović.

"Mene interesuje šta će Vladimir Novović kazati kada je u pitanju rad Specijalnog policijskog odjeljenja. Ako on kaže da radi u nivou potrebnom za ažuran efikasan i odlučan rad Specijalnog državnog tužilaštva, Specijalno policijsko odjeljenje u ovom sastavu ima moju podršku. Šta će bilo koji drugi pojedinac tim povodom kazati, nisam pretjerano opterećen", rekao je ministar unutrašnjih poslova.

21:17h

Upitan da li je Šuković za njega profesionalac ili je, kako je to rekao nedavno u Skupštini ministar pravde Andrej Milović "politička igračka URA", Šaranović je odgovorio:

"Zadovoljan sam radom Specijalnog policijskog odjeljenja... Oni su zajedno sa Specijalnim državnim tužilaštvom dali takve rezultate da danas imamo postupke protiv bivše predsjednice Vrhovnog suda, predsjednika Privrednog suda, protiv bivša dva direktora Uprave policije... Sve je to rezultat rada Specijalnog policijskog odjeljenja i glavnog specijalnog tužioca. Ono što je moj zadatak je da pružim svu moguću podršku Specijalnom policijskom odjeljenju...", rekao je Šaranović.

21:12h

"Moju podršku će imati svaki pojedinac koji ima rezultate. Moj stav u kontekstu Šukovića kao načelnika Specijalnog policijskog odjeljenja je u punom saglasju s onim što je stav Specijalnog državnog tužilaštva..., kazao je Šaranović.

21:03h

Šaranoviće je rekao da Uprava policije do granica svojih kapacita čini sve da spriječi usložnjavanje bezbjednosne situacije na Cetinju.

20:54h

Šaranović je kazao da za razliku od nekih praksi gdje su političari najavljivali policijske akcije on neće to raditi kao političar i ministar unutrašnjih poslova, a sigurna je, kako je rekao, da to neće raditi ni Bečić.

"Naša je dužnost i obaveza da svakom policijskom službeniku koji hrabro i odvažno radi svoj posao damo podršku".

20:49h

"Sa Terzić sam od kad sam stupio na dužnost imao profesionalnu i plodotvornu saradnju. U proteklih šest sedmica na dnevnom nivou smo bilježili odlične rezultate svih djelova Uprave policije protiv svih oblika kriminala", rekao je Šaranović.

20:36h

Ministar unutrašnjih poslova rekao je da će Brđanin pred nadležnim organima vrlo vjerovatno imati priliku da pokaže prirodu odnosa sa Milovićem.

20:28h

Šaranović je rekao da je dva dana nakon što je Brđanin stupio na dužnost imao susret s njim.

"Odgovorni smo ljudi koji treba da poštuju zakone...". 

20:25h

Šaranović je podsjetio da je odbjegli policajac Ljubo Milović pratio tadašnjeg predsjednika Skupštine Aleksu Bečića i da Uprava policije do današnjeg dana nije preduzela nikakve mjere protiv osoba koje su pratile lidera Demokrata.

20:20h

Kada je u pitanju Brđanin i kontroverze koje se dovode u vezu sa njim primjećujem sljedeće. Prisjećam se vremena kada se o njemu inicijalno govorilo kao kandidatu za direktora Uprave policije. To je period 42. Vlade. Sjećam se ocjena na njegov račun da je toliko hvaljen do nivoa da smo imali osjećaj da se radi o nekom mitskom biću. Danas ti isti koji su ga predstavljali su u ovom trenutku njegovi najveći kritičari. Ne vidim šta se to nešto posebno desilo u međuvremnu što može da opravda toliku distancu...", rekao je Šaranović.

20:10h

Ukoliko poslanici na skupštinskom Odboru za odbranu i bezbjednost zauzmu negativan stav prema izvještajima Uprave policije o borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije za 2022. godinu koji se odnose na vrijeme mandata Brđanina ako se odrede negativno ja ću bez daljeg odlaganja tražiti njegovo razrješenje pred Vladom", rekao je ministar unutrašnjih poslova.

20:06h

Nije Vlada nekog razriješila niti imenovala. Vlada ovdje ništa nije mogla da odlučuje - mogla je samo da konstatuje prestanak mandata Nikoli Terziću i povratak Zorana Brđanina na mjesto direktora Uprave policije, rekao je Šaranović.

20:00h

Gost emisije Načisto na Televiziji Vijesti je ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović.

Bonus video: