Vuksanović: Vezivanje glavnog pregovarača za političku poziciju bi možda uticalo na kvalitet pregovora

"Glavni pregovarač treba da zastupa interese svih građana i građanki", kazala je u "Bojama jutra" na programu TV Vijesti direktorica CEDEM-a Nevenka Vuksanović

8602 pregleda 26 reakcija 3 komentar(a)
Vuksanović, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Vuksanović, Foto: Screenshot/TV Vijesti

To što će glavni pregovarač sa Evropskom unijom (EU) Predrag Zenović kao nestranačka ličnost biti nosilac liste Pokreta Evropa sad (PES) na izborima u Budvi 26. maja, u Centru za demokratiju i ljudska prava (CEDEM) ne vide kao dobru praksu, te ističu da pozicija glavnog pregovarača treba da ostane apolitična.

"Glavni pregovarač treba da zastupa interese svih građana i građanki i u tom smislu vezivanje za određenu političku poziciju bi možda uticalo na kvalitet pregovora", kazala je u "Bojama jutra" na programu TV Vijesti direktorica CEDEM-a Nevenka Vuksanović.

Vuksanović podsjeća da u Crnoj Gori nikada nije do kraja sprovedena reforma izbornog zakonodavstva što može uticati i na predstojeće lokalne izbore.

"Kao što smo imali priliku da vidimo šta se dešava u Šavniku, a sada se to očitava u situacijama koje se vezuju i za Andrijevicu i Budvu. Sve dok se ta vrsta reforme ne desi, mi ćemo imati ponavljanje ovakvih scenarija", istakla je.

Bonus video: