I dalje ćute na Roćenove uvrede: Slika DPS doživljaja medija - Vijesti.me
"SKANDALOZNO JE KAKO DOŽIVLJAVA MEDIJE I NOVINARE"

I dalje ćute na Roćenove uvrede: Slika DPS doživljaja medija

U Mreži za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) smatraju da je skandalozno kako Milan Roćen, kao neko ko je godinama bio na istaknutim državnim funkcijama , a sada je savjetnik predsjednika države, doživljava medije i novinare

Uvrede Milana Roćena na račun uredničkog tima Radio televizije Crne Gore (RTCG) iz 2006, odćutali su danas ondašnji urednici i novinari.

U međuvremenu oglasilo se aktuelno rukovodstvo i kolektiv RTCG.

Dugogodišnji visokopozicionirani crnogorski funkcioner i bivši ambasador državne zajednice Srbija i Crna Gora Milan Roćen izjavio je da su novinari i urednici Javnog servisa “gluplji od goveda” i “bolesna bagra”, a ta televizija “najsramnija mrlja na istoriji Crne Gore”.

U civilnom sektoru ocjenjuju da je ovo slika DPS doživljaja medija. 

U Mreži za afirmaciju nevladinog sektora (MANS)  smatraju da je skandalozno kako Milan Roćen, kao neko ko je godinama bio na istaknutim državnim funkcijama , a sada  je savjetnik predsjednika države, doživljava medije i novinare.  

"Mislim da to pokazuje I odnos ove vlasti i gospodina Roćena lično, i prema novinarima i prema medijima, uključujući čak i one medije nad kojima ima totalnu kontrolu. Mislim da je ovo jedna vrlo jasna poruka, upravo poltronima iz Javnog servisa, na koji način i šta postižu time što se tako odnose prema vlasti, umjesto da rade svoj posao, odgvorno i da tragaju za istinom", istakla je Vanja Ćalović Marković, izvršna direktorka MANS.

Za Gorana Đurovića iz Medija centra, snimak je nesporni dokaz o miješanju Roćena i DPS u rad Javnog servisa, kako u momentu kada je nastao, tako i danas.  

"On oslikava odnos i Roćena i DPS prema RTCG, koja nije dobra kada ne izvještava u njihovom ličnom, i interesu partije kojoj pripada. Snimak predstavlja i prilično iskren odnos gospodina Roćena, prema urednicima I novinarima prije svega RTCG. A ja bih rekao da je to prilično jasna slika odnosa prema svim institucijamau Crnoj Gori, koje su vjerovatno i jeidno dobre, samo i isključivo da rade u interesu gospodina Roćena i DPS", rekao je Đurović.

Ćalović Marković ne očekuje da će Roćen zbog  sadržaja objavljenih transkripata I razgovora snositi bilo kakvu odgovornost.

"Zato što je Crna Gora jedna zarobljena država, u kojoj onima koji su na vrhu može biti da se na svaki mogući način ogriješe i o zakone, i o moral, i o etiku, i o neke osnovne vrijednosti, koja makar zvanično zagovaraju", kazala je ona.

Đurović očekuje  da povodom ovog slučaja  reaguje predsjednik države Milo Đukanović.  

"Elementarno pristojno bi bilo , da se ograde od ovakvih izjava, oni koji su poslodavci gospodinu Roćenu, prije svega predsjednik Crne Gore, a i sam DPS, partija kojoj pripada gospodin Roćen. Ono što sam siguran da se neće desiti, upravo zbog miješanja  gospodina Roćena i DPS u rad Javnog servisa, to je da se RTCG neće baviti ovom temom i da se neće ni na koji način postarati da dođe do izjave gospodina Roćena", kazao je Đurović.

Za sada nema zvanične reakcije tadašnjih čelnika crnogorskog Javnog servisa, Radovana Miljanića, Veljka Jaukovića i Snežane Nikčević.  

U reagovanju Jaše Jovićevića, direktora  grubo izvrijeđane agencije MINA, navodi se da ovakav ili  sličan privatni razgovor nemaju namjeru da komentarišu .  

Navodno su tokom dosadašnjeg rada bili izloženi raznim pritiscima, ali oni nikada nijesu i neće uticali na njihovu uređivačku politiku i profesionalnost.

Na najnoviji  transkript razgovora Milana Roćena reagovali su iz opozicije.

Demokratska Crna Gora saopštila je da pred lice javnosti isplivavaju dokazi koji potvrđuju svu bahatost, brutalnost i osionost Đukanovića i njegovog okruženja. 

Iz Demokratskog fronta ocijenili su da nakon serije objavljenih razgovora  Roćena, regionalna javnost ima priliku da čuje "na kakvim temeljima kriminala, korupcije, razvrata i zastiđa je nastala privatna država Prve familije".

U Građanskom pokretu URA vulgarno etiketiranje  novinara i medija nazivaju zastiđem politike DPS i njenih prvoboraca.


Vidi sve komentare