Popust od 13 odsto za redovne platiše i one koji do 31. maja izmire dugove

Popust će se odnositi na stavku - angažovnje mrežnog kapaciteta

11876 pregleda 10 komentar(a)
Foto: CEDIS
Foto: CEDIS

Odbor direktora Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) donio je danas odluku o odobravanju popusta od 13 odsto za redovne platiše, kao i sve građane koji do 31. maja izmire račune za utrošenu električnu energiju.

To je Vijestima potvrdio predsjednik Odbora direktora Rajko Radošević ističući da će se popust odnositi na stavku - angažovnje mrežnog kapaciteta.

Kazao je da je odluka donijeta kako bi dodatno stimulisali građane da redovno izmiruju svoje obaveze, po osnovu računa za struju.

Nedavno je predsjednik Odbora direktora Elektroprivrede Milutin Đukanović kazao da i Elektroprivreda Crne Gore daje popust od 13 odsto na obračunske elemente koje na računima iskazuje ta kompanija, za sve redovne platiše i građane koji 31. maja ne budu imali duga za utrošenu električnu energiju.

Odluka koju je donio CEDIS i Elektroprivreda u konačnom donijeće smanjenje računa građanimma za oko 13 odsto, dok je do sada taj popust iznosio oko pet odsto.

Vlada je nedavno donijela odluku da se majski, junski I juslki računi za utrošenu električnu energiju za 40 odsto smanje penzionerima, koji imaju primanja ispod 222 eura, kao i građanima koji se nalaze na evidenciji Zavoda za zapošljavanje.

.

Bonus video: