Demos: Gruevski dokaz da je Crna Gora upletena u svaku aferu u regionu

251 pregleda 3 komentar(a)
Demos, Demos logo
Demos, Demos logo
Ažurirano: 20.11.2018. 11:30h

Zahtijev makedonskih organa crnogorskim vlastima za objašnjenje povodom prolaska bjegunca Nikole Gruevskog kroz crnogorsku tetitoriju potvrđuje da gotovo nema afere u regionu u kojoj Crna Gora nije neki način upletena nudeći se kao dio neslavnih priča, saopšteno je iz Demosa.

Makedonsko tužilaštvo za organizovani kriminal od Crne Gore će tražiti snimke s graničnih prelaza koje je osuđeni bivši makedonski premijer koristio za bjekstvo u Mađarsku, objavila je Televizija Telma.

"Ipak vratolomija kroz crnogorsku teritoriju makedonskog, do juče slavljenog i pobjedničkog državnika i biznismena, osvjetljava i jednu drugu možda poučnu sliku. Ta slika ilustruje kako izgledaju državnička lica dok bježe iz svoje države i njenih zakona u momentu kada ostanu bez propagandnog oreola čuvara državotvornosti i identiteta. Ni brojni spomenici koji su u doba Gruevskog podignuti u Makedoniji, junacima od antike do modrenog doba ne pomažu kada se bjekstvom treba spašavati", navodi se u saopštenju Demosa.

U makedonskom tužilaštvu su ranije kazali da su izdali naredbu policiji da intenzivno radi na otkrivanju ljudi koji su pomogli bjekstvu bivšeg premijera koji je osuđen na dvogodišnju zatvorsku kaznu i protiv koga se vode još četitri sudska postupka.

Bonus video: