Besplatan klik do taksija

"Ovo je prvi put da se putem aplikacije besplatno poručuje taksi. Dosadašnje su koristile standardni SMS servis, pa su predstavljale taksi imenik", Džemal Lekić
365 pregleda 7 komentar(a)
Ažurirano: 09.10.2016. 14:03h

Uz Moj Taxi, Taxi Montenegro, Klik Taxi je još jedna u nizu aplikacija za pametne telefone koja bi korisnicima u Crnoj Gori trebalo da olakša naručivanje taksi vozila.

Aplikaciju koja je objavljena nedavno, razvijali su programeri Petar Rutešić i Predrag Gajić, dizajner Anes Lekić, dok je za njen razvojni put i komunikaciju sa korisnicima "kriv" Džemal Lekić.

Tim kojeg čine muškarci, ističe važnu ulogu Milice Šćekić, koja je zadužena za edukaciju dispečera udruženjima širom Crne Gore.

Ideja da ponude upravo aplikaciju za poručivanje taksi vozila nastala je u želji da korisnicima prije svega ponude besplatno rješenje.

"Aplikacija je potpuno besplatna za preuzimanje i upotrebu", kazao je "Vijestima" Lekić, dodajući da je to i njena glava prednost u odnosu na druge slične aplikacije koje su se pojavljivale na tržištu.

"Ovo je prvi put da se putem aplikacije besplatno poručuje taksi. Dosadašnje su koristile standardni SMS servis, pa su predstavljale taksi imenik", dodao je on.

Kao novitet u odnosu na druga rješenja, on navodi i objedinjavanje taksi službi na nivou države.

"Klik Taxi aplikacija se od drugih izdvaja i po tome jer korisniku omogućava pregled istorije naručivanja. Ukoliko korisnik ide često na određene lokacije, može da ih doda u omiljene. Upiše naziv lokacije, naprimjer kuća, posao, škola... unese lokaciju gdje želi da taksi dođe po njega i izabere grad. Omiljenim lokacijama je moguće dodati neku od ikonica u ponudi kao asocijaciju", opisuje Lekić neke od mogućnosti aplikacije.

Klik Taxi će u ponudi imati i turistički vodič, te pregled gradskih linija javnog prevoza.

"Informacije o gradskom prevozu će pomoći korisnicima koji kombinuju prevoz da na samo jedan klik saznaju kada imaju sljedeći autobus. Turističke informacije će pomoći da se domaći korisnici i turisti upoznaju sa atraktivnim lokacijama koje bi trebalo posjetiti. U toku je unos ovih lokacija, a biće dostupne i kontakt informacije i linkovi sa njihovim prezentacijama, kako bi korisnici mogli da naprimjer pogledaju više fotografija ili izvrše rezervaciju", kaže Lekić.

Za sada na aplikaciji nema informacija o taksi službama koje imaju obezbijeđenu pristupačnost za osobe s invaliditetom, koje prevoze kućne ljubimce...

"Cilj je da lansiramo jednostavniju verziju aplikacije, kako bi je korisnici što lakše i brže savladali, a svakako je planirana nadogradnja koja će obuhvatiti značajan nivo noviteta i mogućnosti za korisnike", najavljuje Lekić.

Tim koji je razvijao rješenje kao njenu prednost, navodi i jednostavnost za upotrebu, te brzinu rada aplikacije.

"Potrebno je samo izabrati grad, upisati lokaciju gdje želite da taksi dođe po vas i odaberete taksi udruženje. Biće vam izlistan cjenovnik za izabrano taksi udruženje. Ubrzo nakon naručivanja ćete dobiti obavještenje od dispečera", navodi Lekić.

Aplikacija će biti dostupna i na drugim, stranim jezicima.

Tim koji je razvijao Klik Taxi navodi da su na spisku aplikacije samo legalna taksi udruženja, što, kako dodaju, garantuje sigurnost od bilo kakve prevare.

"Za sada je sklopljen dogovor sa oko 30 taksi udruženja u Baru, Beranama, Bijelom Polju, Budvi, Cetinju, Kotoru, Nikšiću, Podgorici, Tivtu i Ulcinju. Veliki broj udruženja je sporiji u prihvatanju IT promjena. Međutim, u toku je potpisivanje ugovora i obuka za korišnje softvera kod još nekoliko udruženja", kazao je Lekić.

Više informacija o aplikaciji i direktno preuzimanje možete realizovati putem sajta www.KlikTaxi.me.

Aplikacija je dostupna za iOS i Android operativne sisteme, a najavljena je i verzija za pametne uređaje koji rade na Windows OS.

Galerija

Bonus video: