U "Vijestima" čitajte: Crna Gora da obešteti i djecu žrtve trafikinga; Ne može kineski kredit za socijalu

Sestre Gorica i Rada Baltić samovoljno su uselile u jedan od praznih stanova u kolašinskom izbjegličkom naselju jer, kao tvrde, u Domu učenika nijesu imale ni osnovne uslove za život
0 komentar(a)
Naslovna 28.09., Foto: Vijesti
Naslovna 28.09., Foto: Vijesti
Ažurirano: 28.09.2016. 05:21h

U današnjim "Vijestima" čitajte:

  • Ne može kineski kredit za socijalu

Vlada ne može trošiti novac namijenjen za izgradnju autoputa za tekuću potrošnju jer je kredit koji je uzela od kineske Eksim banke namjenski. Uz to, članom 13. ovogodišnjeg Zakona o budžetu precizirano je da nije dozvoljeno preusmjeravanje novca sa tog projekta. To su u razgovoru za “Vijesti” kazali opozicioni poslanici Mladen Bojanić i Aleksandar Damjanović (SNP).

  • Dječak bi Zorana, straše ga i domom

Majka dječaka sa posebnim obrazovnim potrebama tvrdi da iz uprave cetinjske OŠ "Lovćenski partizanski odred" prijete da će dijete smjestiti u dom ako ne bude redovno pohađao nastavu i ne prihvati asistenta koji mu je dodijeljen.

  • Crna Gora da obešteti i djecu žrtve trafikinga

Crna Gora je ostvarila napredak u borbi protiv trgovine ljudima u brojnim oblastima, ali su neophodna poboljšanja u pružanju pomoći žrtvama trafikinga, naročito djeci, kojima država treba da omogući pristup naknadi štete.

  • Samo mrtve nas mogu izbaciti

Sestre Gorica i Rada Baltić samovoljno su uselile u jedan od praznih stanova u kolašinskom izbjegličkom naselju jer, kao tvrde, u Domu učenika nijesu imale ni osnovne uslove za život.

Danas u "Vijestima" i kolumnu Željka Ivanovića.

Bonus video: