Dio Podgorice satima bio bez vode i struje

Kako je saopšteno na vanrednoj konferenciji CGES-a pri uključivanju dalekovoda nakon popravke prvog kvara, koji se javio nešto poslije 11 sati, došlo je do velikog požara i havarije na trafostanici
667 pregleda 0 komentar(a)
trafostanica Podgorica havarija, Foto: Twitter/@MinEkCG
trafostanica Podgorica havarija, Foto: Twitter/@MinEkCG
Ažurirano: 15.11.2018. 07:27h

Nakon više od 12 sati od nestanka struje u više podgoričkih naselja, kvar na trafostanici Podgorica 2 je, nešto prije ponoći, otklonjen pa se očekuje normalizacija napajanja potrošača električnom energijom.

"U 23: 38 časova, CGES je stvorio uslove za redovno napajanje el.energijom potrošača u dijelu grada preko Morače. Ovim putem se zahvaljujemo građanima na razumijevanju i strpljenju koje su iskazali tokom ove havarijske situacije", saopšteno je iz CGES-a.

Kako je ranije juče saopšteno na vanrednoj konferenciji te kompanije, pri uključivanju dalekovoda nakon popravke prvog kvara, koji se javio nešto poslije 11 sati, došlo je do velikog požara i havarije na trafostanici.

JWPlayer video mesto

"Na trafostanici Podgorica 2 danas u 11.21 došlo do ispada 110kV dalekovoda, Podgorica 2 Podgorica 4, zbog oštećenja užeta na stubu broj 1. Nakon otklanjanja kvara u 14.51 časova i uključenja dalekovoda sistem ispravno radio osam minuta, nakon čega je došlo do havarije u dalekovodnom polju Pg4 u TSPg2", objasnili su iz Ministarstva ekonomije.

"Dolazi do eksplozije naponskog mjernog transformatora koji izaziva oštećenje zaštitnog užeta i dva strujna mjerna transformatora u fazi 8 i 4".

Kako je saopšteno iz Ministarstva ekonomije sve ekipe CGES-a bile su angažovane na otklanjanju kvara i sva neophodna oprema za sanaciju kvara bila je na lokaciji havarije.

Iz Vodovoda i kanalizacije Podgorica je ranije saopšteno da su usljed nestanka električne energije stanovnici na višim spratovima u stambenim zgradama u djelovima grada koji nemaju električne energije ostali i bez snabdijevanja vodom.

"Razlog ovakvog stanja je što se ovi potrošači snabdijevaju putem hidroforskih postrojenja koja nijesu u fukciji zbog nedostatka električne energije. Momentom uspostavljanja snabdijevanja električnom energijom normalizovaće se i vodosnabdijevanje. Izvinjavamo se potrošačima i molimo za strpljenje i razumijevanje".

Bez struje je bio veliki dio Podgorice, zbog čega nisu radili semafori, pa je u gradu vladao saobraćajni kolaps. Bez struje su tokom dana bili Tološi, Gornja i Donja Gornja, Mareza, djelovi grada preko Morače, Blok 5, 6 i 9...

Galerija

Bonus video: