Vučurović: Spuštati se na nivo DPS-a značilo bi baciti mrlju na skup iz Budve

"Za razliku od DPS-a, mi želimo da odamo poštovanje svima koji su bili dio ove velike svečanosti, kao i ljudima koji su je organizovali na najvišem nivou"
95 pregleda 10 komentar(a)
Jovan Vučurović, Foto: DF
Jovan Vučurović, Foto: DF
Ažurirano: 08.11.2018. 13:57h

Spuštati se na nivo DPS-a značilo bi baciti mrlju na skup iz Budve i valjati se u blatu mržnje. Umjesto toga čestitamo Budvanima i Bokeljima 100 godina oslobođenja i ujedinjenja, saopštio je poslanik Demokratskog fronta Jovan Vučurović.

On je reagovao na saopštenje DPS-a, u kojem se između ostalog navodi, da je skup u Budvi "okupio srpske nacionaliste, šoviniste i njihove klerikalne promotere, podržane putem primitivnih videoporuka iz Beograda"...

"Ne pada nam na pamet da se spuštamo na nivo DPS-a i uzvraćamo rečnikom koji su oni upotrijebili u namjeri da uvrijede sve one časne ljude koji su se okupili na veličanstvenom skupu u Budvi. To je jezik patološke, bolesne mržnje prema svom narodu, Crnoj Gori, Boki, tradiciji naših predaka, oslobodiocima i ujediniteljima. Za razliku od DPS-a, mi želimo da odamo poštovanje svima koji su bili dio ove velike svečanosti, kao i ljudima koji su je organizovali na najvišem nivou", naveo je Vučurović.

Dodaje da se pokazalo "da istorijski falsifikati i režimski pritisci ne mogu slomiti duh slobode i istine našeg naroda".

"I zato iz saopštenja DPS-a provijavaju bijes, mržnja i frustracija, jer im u potpunosti propada plan prevođenja našeg naroda u nešto što je projekat dukljanske laboratorije laži, pokušaj da nas prevedu u poslušnike, ljubitelje okupatora, u one koji bi pljunuli na pretke i slijedili duh izdajnika Sekule Drljevića. Niko ne može slomiti ljude koji se drže svoje tradicije, a pokoljenja djela sude. Želimo da ponovo ukažemo na granicu koja nepomirljivo dijeli DF i DPS- mi poštujemo naše pretke, slavimo oslobođenje, Mojkovac, Skadar, Vučji Do, Fundinu, Martiniće, Krivošijski i Hercegovački ustanak, pobjedu u Velikom ratu, a DPS pati za austrougarskom okupacijom i ne može "prežaliti" što je Crna Gora oslobođena 1918. godine, kao što i sada služe stranim centrima moći, i kao što su i 1999. godine pokazali da im je bliži okupator i agresor od svoga naroda".

Vučurović dodaje da DPS "ne može skrenuti pažnju sa ključne poruke skupa u Budvi".

"A koju je saopštio Marko Bato Carević: "Želim da sa ove proslave, pozovem sve one koji nas duboko vrijeđaju sa proglašavanjem naših predaka za okupatore vlastite zemlje, da prestanu sa takvim ponašanjem, jer se na taj način samo unosi još jedna nova linija podjele u ionako već teško izbrazdano narodno biće. Mi poštujemo njih i njihove pretke i tražimo da oni urade isto kada smo mi u pitanju". To je poruka razuma, koji će, što se tiče DF, biti iznad mržnje", zaključio je Vučurović.

Bonus video: