Komisiji za tehnički pregled autoputa 150.000 eura

Direkciji javnih radova ostalo dva miliona eura, 1,85 miliona preusmjeravaju na objekte kulture i Dom starih
66 pregleda 0 komentar(a)
Dionica Smokovac - Mataševo, Foto: Filip Roganović
Dionica Smokovac - Mataševo, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 03.11.2018. 19:33h

Vlada je odobrila Direkciji javnih radova da 1,85 miliona eura preusmjeri na izgradnju, rekonstrukciju i adaptaciju objekata kulture i socijalnog staranja, a 150.000 Državnoj komisiji za tehnički pregled autoputa.

Prema informaciji dostavljenoj u četvrtak Vladi, Direkcija javnih radova imala je dva miliona neutrošenih eura iz kapitalnog budžeta, zbog čega su tražili da se taj novac iskoristi za “plaćanje obaveza nastalih po osnovu ugovora projekata koji su u procesu realizacije”.

Tim novcem, stoji u Vladinom dokumentu, isplatiće se obaveze iz projekta rekonstrukcije bivšeg Doma vojske u Podgorici za potrebe Muzilkog centra, Crnogorske kinoteke, Državnog protokola, Crnogorskog narodnog pozorišta, uređenje terena oko pomen obilježja palim borcima na Žabljaku... Direkcija je za ove projekte namijenila milion eura.

Direkcija, na čijem je čelu Rešad Nuhodžić, izmiriće i 850.000 eura obaveza za izgradnju Doma starih u Podgorici. Iznos od dva miliona preusmjeren je sa pozicija izgradnja i rekonstrukcija sportskih i zdravstvenih objekata i konsultantskih usluga. Precizira se da se radi o neutrošenim sredstvima za 2018.

Direkcija za javne radove dio je Ministarstva održivog razvoja i turizma.

Bonus video: