ZANIMLJIVI LINKOVI

Pet besplatnih internet servisa koji će vam olakšati život

Dovoljno je upaliti računar i krenuti u potragu bespućima interneta koji u širokoj ponudi nudi i određene "dragulje" - i to besplatne!
1 komentar(a)
djevojka, internet, Foto: Shutterstock
djevojka, internet, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 09.02.2019. 19:53h

Želite li nešto naučiti ili naučiti, u današnje vrijeme ne trebate napuštati svoja četiri zida, piše Poslovni dnevnik.

Dovoljno je upaliti računar i krenuti u potragu bespućima interneta koji u širokoj ponudi nudi i određene "dragulje". I to besplatne!

1. Knjige Imate li e-reader ili iPad, nezaobilazno internet mjesto koje morate posjetiti je internet knjižara Project Gutenberg sa više od 50.000 naslova.

2. Besplatne lekcije Ako nemate vremena i/ili finansijskih mogućnosti da upišete "prave" kurseve, na internetu postoje besplatni "tutoriali" za gotovo sva područja. Jedna od najboljih stranica za učenije je Khan Academy.

3. Strani jezici Učenje stranih jezika danas je gotovo nužno za mnoge poslove kojima se mislite baviti. Upravo je Duolingo jedna od najboljih internet stranica za usvajanje novih znanja.

4. Muzika Ako ste poklonik muzuja (a ko nije?), a ne kupujete originale (a ko kupuje?), Spotify je mjesto za vas. Pjesme možete slušati besplatno, a jedina manjkavost su oglasi koji vam mogu ići na živce.

5. Filmovi Ako ste u potrazi za "klasicima", obavezno posjetite Archive.org i pogledajte neki od filmova koji su obilježili prošlo stoljeće.