Đukanović: Na Cetinju se i stvarala i čuvala država

"Cetinje je oduvijek predstavljalo, ne samo kulturno-istorijski, već i društveno-politički centar života Crne Gore. Na Cetinju se i stvarala i čuvala država, a luča slobode i neprolaznog patriotizma gorjela je u Prijestonici i u najtežim vremenima"
125 pregleda 7 komentar(a)
Milo Đukanović, Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore
Milo Đukanović, Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore
Ažurirano: 12.11.2018. 11:35h

Na Cetinju se i stvarala i čuvala država, a luča slobode i neprolaznog patriotizma gorjela je u Prijestonici i u najtežim vremenima, poručio je danas crnogorski predsjednik Milo Đukanović.

On je, povodom 13. novembra – Dana Prijestonice, četitku uputio predsjedniku Cetinja Aleksandru Kašćelanu, predsjednici Skupštine Maji Ćetković, odbornicima, svim građanima Prijestonice i učesnicima svečane sjednice.

„Cetinje je oduvijek predstavljalo, ne samo kulturno-istorijski, već i društveno-politički centar života Crne Gore. Na Cetinju se i stvarala i čuvala država, a luča slobode i neprolaznog patriotizma gorjela je u Prijestonici i u najtežim vremenima", kazao je Đukanović.

On je istakao da se naša bogata istorija ispisivala na Cetinju.

"Sa njega se kretalo u pobjede, kojima se utirao put, slobodan sam da tvrdim, modernoj državi u kakvoj živimo", kazao je Đukanović.

Danas, kada smo obnovili nezavisnost, postali članica NATO saveza i korak smo do članstva u EU, možemo, rekao je on, posvećeno raditi na daljem svestranom razvoju Cetinja.

Prema njegovim riječima, tako bi se valorizovali resursi, podstakao njegov održivi razvoj i vratio mu se stari sjaj, kakav svakako zaslužuje jedna Prijestonica.

"Uvjeravam vas da ću za vrijeme svog mandata Predsjednika Crne Gore, u okviru svojih Ustavom propisanih nadležnosti, ali i kao predsjednik Senata Prijestonice, učiniti krajnje napore kako bismo zajedno došli do realizacije postavljenih nam ciljeva“, kazao je Đukanović.

Bonus video: