SJ Property: Objekat u Starom gradu biće uklopljen u autentični stil

329 pregleda 1 komentar(a)
Stari grad Ulcinj, nelegalni objekat, Foto: Samir Adrović
Stari grad Ulcinj, nelegalni objekat, Foto: Samir Adrović
Ažurirano: 13.11.2018. 14:57h

Podgorička kompanija SJ Property, koja je novi vlasnik spornog objekta od nekoliko stotina kvadrata u Starom gradu u Ulcinju, će nakon ispunjenja svih zakonskih pretpostavki izgraditi objekat koji će biti uklopljen u autentični stil starog jezgra grada, kazao je “Vijestima” punomoćnik kompanije, advokat Savo Jasnić.

On je rekao da je čudno što je potez kompanije da preuzmu projekat došao u žižu javnosti baš u periodu kada se po prvi put preduzimaju aktivnosti obezbjeđivanja zakonskih pretpostavki za završetak radova.

“U junu ove godine moji klijenti su stekli pravo svojine nad parcelom i nezavršenim objektom, čija je gradnja otpočeta na osnovu Odobrenja za gradnju Opštine, Sekretarijata za urbanizam i uređenje prostora. U odnosu na dio objekta koja je izgrađen u prekoračenju dozvole za gradnju podnijeli smo zahtjev za legalizaciju, blagovremeno i u skladu sa Zakonom o planiranju prostora i izgradnji objekata. Nakon ispunjenja svih zakonskih pretpostavki, planirana je izgradnja objekta koji će se uklopiti u autentični stil starog jezgra grada Ulcinja, doprinijeti njegovom izgledu i ekskluzivnosti, što će nam omogućiti valorizaciju punog potencijala projekta. Ulazak u ovakvu investiciju bi bio besmislen da zakonom nije jasno otvorena mogućnost za legalizaciju. Očekujemo da će se organi lokalne samouprave, kao i nadležne institucije, kretati u okviru svojih zakonskih obaveza, a molimo opozicione stranke da ne ubiraju političke poene preko naših leđa”.

Bonus video: