Uvećan profit kompanije Nokia

Nokia je prihodovala i 2,5 milijardi eura od prodaje servisa za mapiranje HERE automobilskim kompanijama Audi, Daimleru i BMW
0 komentar(a)
Nokia, Foto: Shutterstock
Nokia, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 12.02.2016. 09:56h

Profit finskog proizvođača telekomunikacione opreme, Nokie, uvećan je u četvrtom prošlogodišnjem kvartalu preko 50 odsto, na 498 miliona eura.

Profit je podigao blagi rasta prodaje, a kompanija je upozorila da joj prijete tržišne poteškoće, naročito u Kini, prenosi Tanjug.

Prihodi kompanije su u tom kvartalu porasli tri odsto, na 3,6 milijardi eura, zahvaljujući snažnom rastu poslovanja tehnološkog sektora.

Nokia je prihodovala i 2,5 milijardi eura od prodaje servisa za mapiranje HERE automobilskim kompanijama Audi, Daimleru i BMW.

Nokia je prošle godine postala vodeći svjetski mrežni provajder nakon preuzimanja francusko-američkog rivala Alcatel-Lucenta.

Predstavnici finske kompanija, koja je u novembru prošle godine prodala servis za mapiranje, nakon što je prethodno prodala odeljenje za proizvodnju mobilnih telefona, nijesu rekla puno toga o perspektivama za ovu godinu, osim da će prvi kvartal vjerovatno biti izazovan.

Bonus video: