Demokrate: Srpske probleme u Crnoj Gori treba da riješi DPS, tako što će profesionalni Srbi ući u vlast

"Naša je preporuka da odbor za izmjenu izbornog zakonodavstva preimenujete u „Odbor za promjenu Ustava“ pošto, sami priznajete, Odbor DPS-DF nema namjeru da mijenja izborne zakone, već samo da statira, simulira, razmjenjuje mišljenja i pravi politički folklor", kazao je funkcioner Demokrata Nemanja Vuković
277 pregleda 34 komentar(a)
Nemanja Vuković, Foto: Demokratska Crna Gora
Nemanja Vuković, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 04.11.2018. 19:27h

Javna je tajna da će se formalizacija koalicije Demokratske partije socijalista (DPS) i Demokratskog fronta (DF) desiti nakon sljedećih izbora, poručili su iz Demokratske Crne Gore.

Iz te partije su reagovali na izjavu poslanika DPS-a Nikole Rakočevića da formiranje foruma za reformu izbornog zakonodavstva, što su najavili Demokrate i URA, predstavlja pokušaj kreiranja paralelne stvarnosti.

Poslanik Rakočević je, kako se navodi, nevješto priznao da će fokus odbora biti na preporukama ODIHR-a, a da se o drugim temama može diskutovati i razmatrati.

"Naša je preporuka da odbor za izmjenu izbornog zakonodavstva preimenujete u „Odbor za promjenu Ustava“ pošto, sami priznajete, Odbor DPS-DF nema namjeru da mijenja izborne zakone, već samo da statira, simulira, razmjenjuje mišljenja i pravi politički folklor", kazao je funkcioner Demokrata Nemanja Vuković.

On je poručio DPS-u da ne žele da budu duo njihovog političkog rijaliti programa.

"Tako da sva mjesta u Odboru koja su vam sporna možete popuniti vašim koalicionim partnerima iz DF-a, jer mi u vaš odbor za sve i svašta, a zapravo ni za šta nemamo namjeru ulaziti", kazao je Vuković.

Prema njegovim riječima, javna je tajna da će se formalizacija koalicije DPS-a i lidera DF-a desiti nakon sljedećih izbora.

"Srpske probleme u Crnoj Gori treba na kraju da riješi DPS, tako što će profesionalni Srbi ući u vlast u jednom trenutku i zato po zadatku želite nastaviti ekstremizaciju Crne Gore narednih godinu ipo dana, kako bi kreirali ambijent za verifikaciju izborne izdaje opozicionih birača", rekao je Vuković.

Ostavite se, kaže on, četnika i partizana, njih je zemlja pomirila, "džaba vam pokušaji da ekstremizujete, džaba vam trgovina, vaša koalicija se neće pitati ništa nakon narednih parlamentarnih izbora".

"Jer u Crnoj Gori lakovjernih je sve manje, a prevare i trgovine uvijek dođu na naplatu", poručio je Vuković.

Bonus video: