Telekom predstavio integrisanu ponudu servisa

„Osim jednostavnosti, korisnik dobija veće brzine interneta, više minuta i kanala nego u ponudama koje je imao do sad. Korisnik ostvaruje i značajnu uštedu u odnosu na bilo koji paket slične prirode“, rekao je Popović
374 pregleda 47 komentar(a)
Magenta 1, Marjan Popović, Nataša Kažić, Marko Stojović, Foto: Crnogorski Telekom
Magenta 1, Marjan Popović, Nataša Kažić, Marko Stojović, Foto: Crnogorski Telekom
Ažurirano: 26.01.2016. 20:58h

Nova linija proizvoda Magenta 1, koju će Crnogorski Telekom od sjutra ponuditi korisnicima, objedinjuje servise fiksne i mobilne telefonije, televizije i interneta u jednom paketu.

Menadžer za razvoj proizvoda Telekoma, Marjan Popović, kazao je da nova linija objedinjuje ponudu fiksne i mobilne telefonije za domaćinstva na cijeloj teritoriji Crne Gore i novitet je u odnosu na postojeće ponude na tržištu.

„Osim jednostavnosti, korisnik dobija veće brzine interneta, više minuta i kanala nego u ponudama koje je imao do sad. Korisnik ostvaruje i značajnu uštedu u odnosu na bilo koji paket slične prirode“, rekao je Popović na konferenciji za novinare.

On je naveo da u paketu Magenta 1 L korisnik dobija četiri usluge, odnosno postpaid broj, fiksnu telefoniju, internet i televiziju.

„Što se tiče mobilne mreže na raspolaganju je 60 minuta ka svim mobilnim mrežama u Crnoj Gori, dvije hiljade minuta ka Telekom fiksnoj i mobilnoj mreži i dvije hiljade SMS-ova. Što se tiče interneta, korisnici dobijaju jedan gigabajt (GB) po punoj brzini na 4G mreži, a nakon toga je brzina manja“, precizirao je Popović.

Korisnici, kako je dodao, dobijaju televiziju sa 110 kanala, Arenasport i Pink paketom, internet sa brzinama od 40 megabita (Mbps) na optici. Dostupan je korisnicima za 35,9 eura mjesečno.

„Magenta 1 XL na sve to dodaje prepaid broj koji svaki mjesec ima dva eura dopune, brzinu interneta do 80 (Mbps) na optici i sve dodatne pakete, što iznosi 45,9 eura“, naveo je Popović.

Direktor marketinga za rezidencijalni segment, Nataša Kažić, kazala je da je za ime proizvoda, Magenta 1, inspiracija bila Telekomova korporativna boja, a '1' je simbol jedinstva između fiksne i mobilne telefonije i jednostavnosti.

„Ovo će biti jedan od najjednostavnijih proizvoda na tržištu i sve to na jednom računu. Ova ponuda će omogućiti značajnu uštedu unutra domaćistva, odnosno naši korisnici će od sjutra značajno manje plaćati za usluge fiksne i mobilne telefonije“, rekla je Kažić.

Paketi će, kako je kazala, biti dostupni novim i postojećim korisnicima.

Direktor korporativne strategije i komunikacije, Marko Stojović, naveo je da je Telekom u proteklom periodu implementirao niz savremenih projekata poput migracije korisnika fiksne telefonije na IP mrežu, pei čemu je preko 145 hiljada fiksnih korisnika migriralo na mrežu najnovije tehnologije.

„Svih ovih godina radimo na razvoju fiksne i mobilne pristupne mreže, pri čemu preko 43 hiljade domaćinstava ima pristup preko optičke infrastrukture koja je najnaprednija infratastruktura i omogućava najveće brzine“, precizirao je Stojović.

Prema njegovim riječima, implementiran je novi konvergentni sistem za rad sa korisnicima koji će pružiti mogućnosti da iskoriste sve ono što su benefiti korišćenja na jednoj mreži u fiksnom i mobilnom smislu.

„U proteklih pet godina u ove projekte uložili preko 30 miliona eura“, zaključio je Stojović.

Bonus video: