Apple od Samsunga traži još 164 miliona eura

Dugogodišnja sudska parnica između dva diva počela je 2011. godine kada je Apple tužio južnokorejsku kompaniju za krađu izgleda iPhonea i njegovih patenata. Nakon presude iz 2012. godine, Samsungu je određeno da plati 848 miliona eura
2 komentar(a)
samsung i apple, Foto: Thenewstribe.com
samsung i apple, Foto: Thenewstribe.com
Ažurirano: 26.12.2015. 08:17h

Apple je ponovo podnio tužbu protiv svog najvećeg rivala, Samsunga, u cilju obeštećenja za korišćenje ideja američke kompanije.

Nova tužba je podnesena samo nešto više od sedam dana nakon što je Samsung Apple-u platio 500 miliona eura zbog krađe patenata i dizajna iPhonea.

U tužbi koja je podnesena u srijedu, predstavnici Apple-a tvrde da Samsung duguje dodatnih 164 miliona eura u okviru obeštećenja za korištenje njihovih ideja.

Potražnja se odnosi na pet Samsungovih uređaja koji su prodavani od 2012. godine, prenose svjetske agencije.

Dugogodišnja sudska parnica između dva diva počela je 2011. godine kada je Apple tužio južnokorejsku kompaniju za krađu izgleda iPhonea i njegovih patenata. Nakon presude iz 2012. godine, Samsungu je određeno da plati 848 miliona eura.

U maju ove godine apelacioni sud u Sjedinjenim Američkim Dravama (SAD) je sa prvobitne sume skinuo blizu 348 miliona eura zaključivši kako Apple nije mogao zaštititi izgled telefona preko klasičnog trademarka.

Ostatak od 500 miliona eura plaćen je 14. decembra.

Appleu i Samsungu predstoje nove sudske bitke, a sljedeće pojavljivanje pred sudom zakazano je za mart naredne godine. Takođe, Samsung smatra da je Apple preplaćen za svoj frontalni dizajn iPhonea i izgled ikonica, što je američkom sudu upućeno u obliku žalbe.

Bonus video: