Opština Budva uvodi web korisnički portal

Funkcija WEB servisa portala Opštine Budva je da svim korisnicima usluga Opštine Budva omogući jednostavan, brži i ekonomičniji uvid u aktivnosti koje se preduzimaju po podnošenju zahtjeva na Građanskom birou
239 pregleda 2 komentar(a)
Milijana Vukotić Jelušić, Foto: URA
Milijana Vukotić Jelušić, Foto: URA
Ažurirano: 01.11.2018. 09:08h

Sekretarijat za lokalnu samoupravu Opštine Budva ponudiće svim građanima i klijentima Opštine Budva novu uslugu u okviru Građanskog biroa - WEB servis portal Opštine Budva, koji će omogućiti jednostavan uvid u stanje predatih predmeta putem računara ili telefona, bez odlaska u zgradu Opštine.

Prema riječima sekretarke Sekretarijata za lokalnu samoupravu Opštine Budva iz GP URA, Milijane Vukotić – Jelušić ova usluga će građanima biti omogućena od 22.11.2018. godine, a njena aktivacija je veoma jednostavna.

„Neophodno je ostaviti potrebne podatke na Građanskom birou Opštine Budva, nakon čega se prvom prijavom na portal http:/gradjanskibiro.budva.me/ aktivira ovaj servis.

Korisničko ime (user name) je matični broj za fizičko, odnosno PIB za pravno lice, dok se lozinka (Password) privremeno dodijeljuje na Građanskom birou prilikom izjašnjavanja građanina da želi da koristi usluge portala. Nakon prve prijave na portal, servis će automatski zatražiti promjenu privremene lozinke, čime se ostvaruje maksimalna zaštita podataka“, navodi Vukotić - Jelušić.

Funkcija WEB servisa portala Opštine Budva je da svim korisnicima usluga Opštine Budva omogući jednostavan, brži i ekonomičniji uvid u aktivnosti koje se preduzimaju po podnošenju zahtjeva na Građanskom birou.

Aktivacijom naloga na portalu dobijaju se obavještenja o stanju i fazama u rješavanju zahtjeva putem SMS-a ili elektronske pošte, od momenta zavođenja predmeta do momenta njegovog rješavanja.

Vukotić – Jelušić ističe da je osim sms/mail obavještenja, uvid u predmet, njegov status i fazu rješavanja moguće pratiti putem računara ili smart telefona, direktno preko portala http:/gradjanskibiro.budva.me/.

Bonus video: