Google aplikacije se mogu koristiti i bez preuzimanja i instalacije

Google streaming aplikacija je još u testnoj fazi. Zasad radi samo na telefonima u Sjedinjenim Američkim Državama koji su povezani na internet putem WiFi mreže i pokreće ih Android Lollipop ili novija verzija operativnog sistema
87 pregleda 0 komentar(a)
Google app streaming, Foto: Google
Google app streaming, Foto: Google
Ažurirano: 18.11.2015. 20:15h

Google je danas predstavio novu funkcionalnost Android aplikacija, kroz dodatak "app streaming", koji omogućava korisnicima da neke od aplikacija koriste bez prethodnog preuzimanja i instalacije.

Za početak, ova mogućnost je zasad dostupna za devet aplikacija, među kojima su Hotel Tonight, Chimani, Daily Horoscope, New York Subway...

Opcija funkcioniše tako što korisnik tokom pretrage željenih pojmova u rezultatima, pored ostalog, dobije i aplikaciju koja se povezuje sa ključnim riječima. Na primjer, ako korisnik želi da rezerviše hotel, u rezultatima pretrage se može naći aplikacija Hotel Tonight. Hotel Tonight ne omogućava rezervaciju smještaja putem web stranice, ali će zato korisnik moći da rezerviše smještaj zahvaljujući streamingu Hotel Tonight aplikacije, a da aplikaciju prethodno ne preuzme i instalira na telefon.

The Verge piše da je konkretno streaming za Hotel Tonight aplikaciju na testu prošao glatko, iako malo sporije od nativne aplikacije.

Google streaming aplikacija je još u testnoj fazi. Zasad radi samo na telefonima u Sjedinjenim Američkim Državama koji su povezani na internet putem WiFi mreže i pokreće ih Android Lollipop ili novija verzija operativnog sistema.

Iz kompanije navode da planiraju da streaming aplikacija omoguće i na drugim tržištima, ali nisu precizirali kada će se to i dogoditi.

Bonus video: